Головна Новини Суспільство події Чи потрібно українцям міняти документи під час перейменування вулиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібно українцям міняти документи під час перейменування вулиці

У Кабінеті Міністрів України розповіли, чи потрібно міняти документи під час перейменування вулиці чи проспекту, де ви проживаєте

15 травня 2022, 18:30
Поділіться публікацією:

У зв'язку з військовими діями, які Російська Федерація розв'язала на українській території, у багатьох наших містах прискорили процес перейменування вулиць та проспектів, пов'язаних не лише з СРСР, а й з Росією та Білоруссю.

Чи потрібно українцям міняти документи під час перейменування вулиці

Перейменування вулиць в Україні (фото з відкритих джерел)

У Кабінеті Міністрів пояснили українцям, чи потрібно міняти документи у разі перейменування вулиці, провулка чи проспекту, де вони зареєстровані.

Повідомляється, що законодавство нашої країни не зобов'язує громадян міняти місце реєстрації у разі перейменування. Актуальна назва вулиці або проспекту вказуватиметься при обміні паспорта або зміні прізвища, тобто в тому випадку, коли виникає потреба.

Документи, які засвідчують право власності на нерухомість, розташовану на перейменованій вулиці, також залишаються чинними. Вносити зміни до інших свідоцтв, наприклад, у документ на спадщину чи договір купівлі-продажу, українці також не зобов'язані.

Водночас за потреби власник майна, у зазначеному випадку може звернутися до органу державної реєстрації прав на нерухоме майно із заявою про внесення змін. Наприклад, при необхідності купівлі-продажу чи дарування нерухомості.

Тобто, якщо власник будинку чи квартири захоче подарувати свою нерухомість або передати її у спадок, то в документах, які оформлятимуться на нового власника, вже буде зазначено актуальну назву вулиці.

Нагадаємо, що депутат канадського парламенту Чарлі Ангус запропонував назвати вулицю, де знаходиться посольство РФ, на честь глави української держави.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що у Львівській області депутати запропонували перейменувати Росію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини