Головна Новини Суспільство події Чи потрібен в Україні регіональний офіс Google
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи потрібен в Україні регіональний офіс Google

Відкриття офісу й дата-центру позитивно вплине на життя українців

17 вересня 2021, 13:30
Поділіться публікацією:

Міністр Михайло Федоров розповів що дасть відкриття регіонального офісу Google в нашій країні в своєму блозі. За його словами, Міністерство цифрової трансформації тісно співпрацює з цією американською компанією.

Чи потрібен в Україні регіональний офіс Google

Михайло Федоров розповів про перспективи відкриття офісу, фото з відкритих джерел

Вже створено кілька спільних проектів, серед яких освітній серіал "Інструменти Google", онлайн-курс Digital Bootcamp.

Під час зустрічі міністра з віце-президентом Google з питань міжнародних справ та суспільної політики Караном Бхатія вони обговорили результати цих проектів, перспективи подальшої співпраці та відкриття регіонального офісу в Україні.

На думку Михайла Федорова, сервісами Google для українців мають займатися українці, а не іноземці з європейських чи російських офісів.

"У деяких країнах навіть створюються регіональні офіси, в яких працюють редактори головних сторінок. Вони займаються модерацією, видаляють фейкові новини, погоджують верифікацію. Питання російського контенту особливо гостро стосується неавторизованих користувачів. Адже для них на стартових сторінках відображається контент, який сформований не на основі їхніх вподобань. Окрім цього, український контент на стартових сторінках сприятиме розвитку нашої креативної індустрії", — наголосив міністр.

З огляду на ці аргументи у Мінцифрах переконані, що український офіс з вітчизняними модераторами, які відбиратимуть рекомендований контент для наших громадян, вкрай потрібен.

Також міністр висловився, що в Україні є всі передумови для створення дата-центру Google Cloud, що допоможе користуватися G Suite. Таким чином усі електронні дані будуть зберігатися на серверах хмарних технологій в середині країни, а бюджет зекономить на фінансуванні комп'ютерних архівів. З іншого боку, ці дані будуть надійно захищені відповідно до світових стандартів.

За статистичними даними, загальна онлайн-аудиторія України складає понад 29 мільйонів осіб, тобто більше 67% населення України. У переважної більшості є смартфони на Android. Понад 7,5 млн користувачів користуються "Дією" з Android-гаджетів.

Крім того, 66% українців, що мають комп'ютери та доступ до інтернету, користуються браузером Chrome. У 2020 році YouTube Premium придбало більше українців, ніж, наприклад німців. Це говорить про те, що українці активно дивляться YouTube і готові платити за якісний контент.

До того ж в Україні є багато фахівців у сфері IT, адже цей ринок нараховує більше 220 000 і продовжує зростати на 20% щорічно. Завдяки відкриттю офісів Google і дата-центру, з'являться нові робочі місця для українців.

Як повідомляв портал "Коментарі", співробітники Google збунтувалися через нерівності у зарплатах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини