Чи подорожчає проїзд у київському метро до 20 гривень: офіційна відповідь

У КМДА дали чітку відповідь

Місцева влада Києва офіційно прокоментували інформацію про можливе подорожчання проїзду в столичному метрополітені до 20 гривень за поїздку, про яке заявив глава Асоціації перевізників Київської області Олексій Павленко. Про це повідомляє видання "Сегодня".

27 січня Павленко заявив, що через збитки, які метрополітен поніс через локдаун, влада планує підвищити вартість проїзду в метро до 16-20 гривень. Причиною цього він назвав скорочення пасажиропотоку в підземці.

Глава Асоціації перевізників стверджував, що питання про різке подорожчання проїзду в метро влада почне розглядати вже в лютому 2021 року.

На сьогодні всі питання, які стосуються цінової політики міста розглядаються в КМДА безпосередньо. Там заявили, що інформація про подорожчання є чутками, а питання про підвищення вартості проїзду зараз навіть не розглядають.

У міській владі пояснили, що для підвищення вартості проїзду необхідно ретельно вивчити аналітику від транспортників з розрахунками, точних даних і обгрунтуваннями подорожчання.

Після вже потрібно проводити громадські слухання. Процес займає, як мінімум, два місяці.

Також в КМДА заявили, що питання про подорожчання проїзду постійно педалюють приватні перевізники, які опинилися на межі банкрутства через наслідки карантину.

У КП "Київський метрополітен" заявили, що навіть не знають Олексія Павленка, який заявив про підвищення тарифу на проїзд до 20 гривень.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в київському метро з'являться вагони, через які можна буде проходити.

Також читайте, що втрачали в метрополітені у 2020 році.