Головна Новини Суспільство події Чи подорожчає перед святами свинина: що кажуть аграрії
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи подорожчає перед святами свинина: що кажуть аграрії

Цінові максимуми перед святами на цей вид м'яса не прогнозуються

4 грудня 2021, 12:23
Поділіться публікацією:

У листопаді ціни на м'ясо свинини коштували нижче за попередній місяць. Про це повідомляє відділ комунікацій асоціації "Свиноводи України".

Чи подорожчає перед святами свинина: що кажуть аграрії

Ціни на свинину до Нового року не "злетять", але й не будуть низькими (фото з відкритих джерел)

Згідно з оприлюдненою на сайті інформацією, у листопаді кілограм свинини обходився покупцеві в середньому 131 грн. Це дешевше на 1% за середнім показником жовтневої ціни на це м'ясо. Водночас фахівці кажуть, що зменшення його вартості залежить від того, який вид напівфабрикату цього виду м'яса. Загалом зниження ціни на свинину було в межах від 0,7% до 2,5%.

При цьому ціна відчутно не падає, закупівельні ціни на свинину у живій вазі, якщо порівнювати з минулим місяцем, знизилися майже на 7%. Вони становили в середньому 44,4 грн за кг живої маси з ПДВ.

Аграрії оприлюднили власний прогноз. Вони переконані, що на новорічні свята цінових максимумів на цей вид м'яса, яке охоче вживають українці, не прогнозується.

За їх словами, українцям не слід очікувати, що їх витрати на свинину, яку закуповують до святкового столу, будуть на рівні торішніх видатків. Але найбільш оптимально, що грудневі цінники на цей вид м'яса на торгових прилавках будуть такими, як наприкінці вересня – у першій половини жовтня.

Важливо, що осінні ціни на різні види м'яса, зокрема філе курки, яловиче та свиняче м'ясо, у вересні цього року, якщо порівнювати з груднем 2020 року, зросли на 25,5%, 18,8% та 7,4% відповідно.

Водночас українські медіа інформують, що у нашій країні більше зросла ціна на яловичину. Цінники дорівнюють річному максимуму. Зокрема, у столиці середня ціна яловичини становить від 130 грн за кілограм фаршу до близько 400 грн за кілограм стейку.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували, що ціни в Україні піднімуться ще на 15%: які продукти подорожчають до свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини