Головна Новини Суспільство події Чи почули прохання України: стало відомо про рішення Австралії щодо танків Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почули прохання України: стало відомо про рішення Австралії щодо танків Abrams

Австралія "списала" танки Abrams

7 серпня 2024, 16:18 comments1634
Поділіться публікацією:

Австралія "списала" останній танк M1A1 Abrams, який перебував на озброєнні її армії. Раніше Україна просила передати Abrams для ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє портал "Janes".

Чи почули прохання України: стало відомо про рішення Австралії щодо танків Abrams

Танк Abrams. Фото з відкритих джерел

Міністерство оборони Австралії заявило, що наприкінці липня "списало" останній танк M1A1 Abrams. Вони були на озброєнні 2/14 полку легкої кавалерії та розміщувалися на базі у Брісбені.

Австралія замінить старішу версію Abrams на новішу M1A2 SEPv3. Національна оборонна стратегія Австралії зазначає, що нові танки буде введено в експлуатацію у 2025 році. Їх розмістять на іншій базі в Таунсвіллі.

Міноборони Австралії замовило американські танки у 2022 році.

Як відомо раніше Україна подала запит на передачу танків M1A1 Abrams, які збиралася списати австралійська армія. На озброєнні Австралії було 59 машин.

За даними ЗМІ, Україна двічі подавала запит уперше у травні 2023 року. Україна просила про передачу 14 танків та про навчання екіпажів до цих машин. Уряд Австралії фактично відхилив запит.

Австралія спочатку наголошувала на тому, що списані танки потрібно відправити на ремонт до США, щоб передати їх Україні. Іншим аргументом було те, що нібито Abrams хотіли заміняти поступово – спочатку дочекатися нових машин, а вже потім "списати" вживані.

Слід додати, що Австралія надавала Україні військову та фінансову допомогу. Зокрема країна відправила своїх інструкторів для навчання українських воїнів у Європі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — F-35, Patriot та Abrams: кому США виділяють мільярди на закупівлю зброї, коли цього потребує Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини