Головна Новини Суспільство події Чи почнеться нова ескалація карабахського конфлікту: останні подробиці з регіону
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи почнеться нова ескалація карабахського конфлікту: останні подробиці з регіону

Нова перестрілка на спірних територіях

20 травня 2021, 18:01
Поділіться публікацією:

Вдень 20 травня на спірній ділянці кордону між військовими Азербайджану і Вірменії відбулася перестрілка. Даних про жертви і постраждалих немає. Про це повідомила прес-служба Міноборони Вірменії.

Чи почнеться нова ескалація карабахського конфлікту: останні подробиці з регіону

ЗС Азербайджану - фото з відкритих джерел

Зазначається, що близько 15:00 за місцевим часом (14:00 за київським, — ред.) з боку вірменських військових був відкритий попереджувальний вогонь по азербайджанських військовослужбовцях. За версією вірменської сторони, вони перетнули кордон і зайшли всередину території країни.

"Командир азербайджанських збройних сил зв'язався з командиром вірменської частини, попросив його припинити вогонь, вибачився і сказав, що стрілянина була випадковою", — уточнюється у повідомленні.

Нагадаємо, восени 2020 року відбувся нагірно-карабахський конфлікт. Бої тривали, поки в листопаді три сторони — Баку, Єреван і Москва — не підписали угоду про мир.

Раніше повідомлялося, що Вірменія звинуватила Азербайджан у брехні. Прес-секретар МЗС Вірменії Анна Нагдалян зробила заяву у відповідь на повідомлення міністра закордонних справ Азербайджану Джейхун Байрамова про те, що Азербайджан передав вірменській стороні усіх військовополонених, захоплених під час війни в Арцах. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі .

Сайт "Коментарі" вже повідомляв, що у Вірменії наразі досить напружена ситуація. Опозиційні сили країни вимагають відставки прем'єр-міністра Нікола Пашиняна. Він же збирається покинути пост тільки в тому випадку, якщо так вирішить не опозиція, а його народ шляхом голосування. Як може розвиватися політична ситуація в країні, докладніше читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини