Головна Новини Суспільство події Чи підтримують українці запровадження 12-річної школи з 2024 року та зменшення, за таких умов - кількості предметів: результати соціологічного дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підтримують українці запровадження 12-річної школи з 2024 року та зменшення, за таких умов - кількості предметів: результати соціологічного дослідження

На минулому тижні в МОН обговорювали можливості переходу шкільної програми на 12-річну систему освіти з 2024 року. «Пульс тижня» поцікавився що з цього приводу думають українці, і провів необхідне соціологічне опитування, пишуть «Коментарі»

24 квітня 2023, 15:05
Поділіться публікацією:

За результатами громадськості, ідею запровадження 12-річної школи "цілком підтримують" — 14,6% респондентів. Натомість 17,2% — не впевнено заявляють "швидше так". Проте, 30% опитаних –  "швидше" не  готові до таких змін. 26,9% — "точно не згідні" із такою пропозицією МОН. А от 11,2% громадськості – "важко відповісти" на це запитання.

Чи підтримують українці запровадження 12-річної школи з 2024 року та зменшення, за таких умов - кількості предметів: результати соціологічного дослідження

Чи хочуть українці аби їх діти навчалися 12 років

З думкою, чи "підтримуєте ви ідею зменшити кількість предметів для вивчення у школі, за умови переходу на 12-річну систему освіти з 2024 року", згідні не всі.

"Так, цілком – 30,5%; швидше так – 23,5%; швидше ні – 20,1%; точно ні -17,8; важко відповісти – 8,1%", — відповідає громадськість.

Загалом же, на думку респондентів, "чи витримала система освіти рік війни", -45,7% опитаних переконані, — "в цілому так, але були проблеми"; 19,3% вважають "в цілому ні, але було зроблено багато"; 12,0% — кажуть  "ні, не витримала"; 8,9%, — "важко відповісти"; "так, цілком",  – переконані 14,1%.

Як нагадаємо, 19 квітня голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак виніс пропозицію розв'язати проблеми освітніх втрат, пов’язаних з коронавірусною пандемією та війною, шляхом запровадження 12-річної системи освіти з 2024 року, а не з 2027, як це передбачено НУШ.

"Ми зможемо збалансувати освітню програму таким чином, щоб врахувати усі пропущені заняття, врахувати перехідний період на кожному рівні й зможемо підготуватися до 2027 року – до повноцінного запровадження профільної старшої школи, " — резюмує голова Державної служби якості освіти.

Своєю чергою, очільник МОН Оксен Лісовий, заявив, що "важливо оптимізувати навчальні програми, щоб зрозуміти, яке навантаження отримують діти на шкільних заняттях, та в якій формі відбувається здобуття освіти", — зазначив Міністр.

Читайте також на сайті "Коментарі", очільник МОН зробив гучну заяву щодо найбільшого виклику української освіти. Оксен Лісовий назвав головне, з чим сьогодні має боротися українська освіта.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини