Головна Новини Суспільство події Чи обмежені у праві перетину кордону юнака до 17 років: відповідь ДПСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи обмежені у праві перетину кордону юнака до 17 років: відповідь ДПСУ

Обмеження для виїзду громадян України чоловічої статі стосуються виключно чоловіків віком від 18 до 60

сьогодні, 12:04
Поділіться публікацією:

Юнаки віком 16-17 років мають право вільно перетинати державний кордон України. Обмеження стосуються лише чоловіків віком від 18 до 60 років. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Чи обмежені у праві перетину кордону юнака до 17 років: відповідь ДПСУ

Перетин кордону. Фото з відкритих джерел

"Ми не ведемо статистику за віком, за статтю, для того, щоб я міг вам зараз одразу повідомити такі дані. Але зазначу, що юнаки 16-17 років не обмежені у праві перетину кордону. Обмеження стосуються виключно громадян України чоловічої статі у віці від 18 до 60", — заявив речник.

За словами Андрія Демченка, суттєвого збільшення кількості виїздів з України, як це було 2022 року, не спостерігається.

Читайте також на порталі "Коментарі" — полковник СБУ та народний депутат партії "Голос" Роман Костенко заявив, що в Україні необхідно знизити вік мобілізації до 20 років. На ці слова відреагував член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

Нардеп Федір Вениславський в ефірі "Українського радіо" заявив, що у Верховній Раді не планують зменшувати віку мобілізації в Україні.

"Є консолідована позиція всіх владних інститутів в Україні, що знижувати вік, з якого громадяни України можуть бути мобілізовані на сьогоднішній день ніхто не збирається і це питання не стоїть на порядку денному", — сказав народний депутат.

Також видання "Коментарі" повідомляло – незважаючи на непросту ситуацію з мобілізацією, Україні не варто йти на той крок, щоб знижувати мобілізаційний вік. Таку думку висловив колишній головнокомандувач ЗСУ, а тепер посол у Великій Британії Валерій Залужний, повідомляють "Букви".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини