Головна Новини Суспільство події Чи можуть жінки йти на роботу, де умови праці важкі: експерт розповіла про можливості українок
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть жінки йти на роботу, де умови праці важкі: експерт розповіла про можливості українок

Олександра Голуб розповіла про жінок у важкій промисловості

12 січня 2022, 21:15
Поділіться публікацією:
















Юристка, голова ГО "Ліга захисту прав жінок "Гармонія рівних"  Олександра Голуб заявила, що жінки в Україні та інші люди певної раси, національності повинні обов'язково мати можливість приймати своє рішення про те, чи йти їм працювати на роботу, де складно працювати, чи — ні, а держава має гарантувати таке право. Таку заву вона зробила під час круглого столу "Нерівність у суспільстві"який відбувся за участю експертів, народних депутатів та представників громадських організацій. 

Чи можуть жінки йти на роботу, де умови праці важкі: експерт розповіла про можливості українок

Жінки, які хочуть працювати у важких умовах, мають мати можливість обирати (фото з відкритих джерел)

 Юристка відреагувала на тезу керівника інформаційного департаменту  правління ГО "Рух за життя та гідність людини"  Олександра Кривенка, який розповів про те, що жінки не йдуть працювати на роботу, де умови праці досить важкі.

"Про тезу пана Олександра щодо того, чому жінки не хочуть йти працювати у важкій промисловості. Навіть, якщо жінки не хотіли туди йти, то  не означає, що ми маємо встановлювати якісь обмеження для них і виключати суб'єктність жінки або людини з інвалідністю або людини певної раси, національності прийняти за себе це рішення. Я хочу йти — я піду. Я хочу працювати в шахті, я маю мати таку можливість. А не хочу, я буду вдома виховувати дітей — це теж моє право", — заявила вона.

 Також експертка продовжила та прокоментувала тезу нардепа, члена МФО "Рівні можливості" Олексія Жмеренецького про правила гри, які встановлює держава на ринку праці.

"Ми живемо у правовій державі. І завдання держави, хочемо ми чи не хочемо, встановлювати певні правила. Коли ми говоримо, чому держава створює якісь обмеження, наприклад, для бізнесу, яке стосується, що ми маємо з повагою ставатися  до кандидатів  будь-якої статі національності, віку і так далі. Або чому ми маємо працевлаштовувати людей з інвалідністю, або чому для партії у нас будуть квоти додатково. Тому, що Україна себе визнає соціальною державою, значить у нас — соціальна держава і цінність людини в нас ставиться, ніби так на горі піраміди й ми всі прагнемо до того. І зв'язку з цим партії  чи бізнес або якісь конкретні люди мають грати по цим правилам. Я не хочу називати ці правила якимись каральними, тому що я не погоджуюся з цим, що це питання про якісь покарання це більше про культуру про виховання, про повагу",- підсумували юристка.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформувало про те, що нардеп пояснив, що таке громадянське партнерство.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини