Головна Новини Суспільство події Чи може Україна підняти питання про списання держборгу: в парламенті пояснили нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна підняти питання про списання держборгу: в парламенті пояснили нюанс

Питання про списання держборгу обов'язково буде підніматися, але вже після пермоги, зазначила нардеп Анна Пуртова

19 липня 2023, 19:05
Поділіться публікацією:








Час від часу в Україні постає питання про можливість списання держборгу, а враховуючи повномасштабну війну, купу проблем в економіці, дане питання більш, ніж актуальне. Проте незважаючи на всі складнощі з якими сьогодні зіштовхнулася Україна, офіційний Київ не може піднімати це питання, оскільки потребує підтримки та довіри партнерів та союзників. Більш детально ситуацію в проекті порталу "Коментарі" "Без кнопок" пояснила волонтер та нардеп від партії "Слуга Народу" Анна Пуртова.

Чи може Україна підняти питання про списання держборгу: в парламенті пояснили нюанс

Списание госдолга Украины

"Уявімо, що людина взяла кредит на машину. Через рік одружується і хоче взяти кредит на квартиру. Чи дадуть його, якщо вона скаже: "Але давайте спочатку поговоримо про те, що я не буду платити за машину". На сьогоднішній момент ми не можемо говорити про списання, тому що потрібні гроші на армію. Якщо зараз не будемо їх отримувати, то не повернемо ні Донбас, ні Крим", – заявила нардеп.

Анна Пуртова пояснила, що та фінансова допомога, яка надходить Україні від партнерів, є дуже важливою для перемоги. Україна сьогодні не спроможна всі витрати на армію фінансувати виключно з державного бюджету.

Нардеп додала, що багато хто з партнерів, розуміючи складну ситуацію України, зголошується на те, щоб надавати допомогу у вигляді грантів, зокрема так діють США. Також кредити на пільгових умовах Київ отримує віє європейських партнерів.

"Допомога, яку отримуємо від США, це чисто гранти, а не кредити. Те, що йде з Європи, — пільгові кредити. Розмовляти про списання будемо потім і партнери нас підтримають", – зазначила політикиня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Анна Пуртова: "Коли бачу витрати з бюджету на речі, які не є важливими для перемоги, мене це дратує".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини