Головна Новини Суспільство події Чи має намір РФ атакувати балтійські країни з боку Білорусі: у НАТО оцінили ризики
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має намір РФ атакувати балтійські країни з боку Білорусі: у НАТО оцінили ризики

Альянс поки що не бачить ознак, що РФ готова напасти на одну з країн НАТО

7 лютого 2022, 13:47
Поділіться публікацією:

Концентрація російських військ не тільки біля українського кордону, а й у Білорусі є сигналом для НАТО, що насторожує, тому що виникає ймовірність, що Москва може зважитися на атаку балтійських держав, з якими межує Білорусь. Глава Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер оцінив ймовірність такого сценарію з боку Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише естонське видання Maailm.

Чи має намір РФ атакувати балтійські країни з боку Білорусі: у НАТО оцінили ризики

Роб Бауер. Фото: з відкритих джерел

Роб Бауер заявив, що у НАТО поки що виключають російське вторгнення до країн Балтії.

Глава Військового комітету НАТО визнав, що Росія продовжує збільшувати концентрацію своїх військ у Білорусі. Звідси виникають підозри, що Москва може вдатися до силового тиску на країни Балтії. Насамперед на Литву, з якою межує Білорусь. При цьому в НАТО вважають, що такий розвиток подій малоймовірний. Це було б надто самовпевнено для Кремля – відкрито написати на країну НАТО та ще й з боку Білорусі. Тому в НАТО відкидають таку загрозу.

Бауер підкреслив, що в Альянсі, як і раніше, не втрачають надії, що всі спірні та конфліктні питання, які є між НАТО і Росією, вдасться вирішити виключно мирним дипломатичним шляхом.

Роб Бауер додав, що в НАТО завжди виступали за те, щоб вести мирний діалог із Росією. На це розрахунок і зараз. Але Москва повинна чітко розуміти, що напад на одну з країн НАТО може мати дуже погані наслідки для самої Росії. Тому що НАТО точно дасть жорстку відповідь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США попередили Пекін про серйозні економічні наслідки, якщо КНР вирішить підтримати Москву в її ескалації на кордоні з Україною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини