Головна Новини Суспільство події Чи хочуть українці виборів: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи хочуть українці виборів: результати опитування

Українці висловилися – які органи центральної влади хотіли б змінити одразу після перемоги

19 червня 2023, 11:47
Поділіться публікацією:

Переважна більшість наших співвітчизників, а саме 73%, підтримують оновлення центральної влади на тому чи іншому рівні після перемоги у війні. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Чи хочуть українці виборів: результати опитування

Вибори України. Фото: із відкритих джерел

Як засвідчили результати соцопитування, найбільше українці хочуть провести парламентські вибори. Найшвидше перезавантаження Верховної Ради підтримують майже 70% опитаних. На другому місці на запит оновлення влади стоїть уряд. Його хотів би змінити 47% респондентів. На третьому місці за зміною влади стоять вибори президента України. Їхнє проведення одразу після перемоги у війні підтримують 23% наших співвітчизників.

Як прокоментував заступник директора КМІС Антон Грушецький, Україна є яскравим прикладом "ефекту гуртування навколо прапора". Тому що, якщо згадати настрої суспільства на старті 2022 року перед повномасштабним вторгненням Росії, то тоді люди хотіли змін, вимагали перезавантаження влади. Але на тлі нових викликів українці зуміли об'єднатися та згуртуватися навколо рішень влади щодо відстоювання незалежності країни. Але, як показує опитування, українці все ж таки хочуть виборів і, насамперед, це стосується зміни складу парламенту та уряду.                                                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки росіян підтримають застосування Путіним ядерної зброї для перемоги у війні – опитування.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи поляки готові продовжувати підтримувати українців: результати соціологічного опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

morrison

19 червня 2023, 11:06

нах усіх!


Новини