Головна Новини Суспільство події Чи готові країни Заходу й надалі підтримувати українських біженців: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові країни Заходу й надалі підтримувати українських біженців: результати опитування

Серед більш ніж 7400 опитаних більшість вважають, що їхні країни мають надати біженцям з України житло, їжу, основні потреби

30 травня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:

Більшість громадян Швеції, Німеччини, Франції, Великобританії, США, а також Польщі продовжать підтримувати надання допомоги Україні та українським біженцям у їхній країні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в дослідженні International Rescue Committee (IRC).

Чи готові країни Заходу й надалі підтримувати українських біженців: результати опитування

Українські біженці. Фото: із відкритих джерел

Серед більш ніж 7400 опитаних більшість вважають, що їхні країни мають надати біженцям з України житло, їжу, основні потреби, а також освіту та медичні послуги, а потім можливість працювати.

Підтримка допомоги Україні та допомоги біженцям наразі найсильніша у Великій Британії та Швеції. За даними опитування, 79% опитаних у Великій Британії та 72% у Швеції виступають за довгострокову підтримку українських біженців.

При цьому 55% опитаних у Польщі та 47% у Німеччині, двох країнах, де проживає найбільше українське населення, вважають, що довгострокова підтримка українських біженців "необхідна".

У США, Великій Британії та Швеції вважають, що біженцям з України необхідно надати довгострокове посвідчення на проживання.

Варто зазначити, опитування проводилося YouGov. У Польщі дані були зібрані YouGov Opinia24.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство внутрішніх справ Німеччини прагне створення загальноєвропейської системи розподілу нових біженців з України. Про це в інтерв'ю Welt заявив речник глави відомства.

За словами представника глави МВС, Берлін "рішуче виступає за солідарність" у розподілі тих, хто шукає захисту, і вважає, що необхідно обговорити та знайти рішення, зокрема щодо вторинної міграції з інших країн-членів ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини