Головна Новини Суспільство події Чи готова Україна до зими: стан підготовки енергетики до опалювального сезону
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готова Україна до зими: стан підготовки енергетики до опалювального сезону

Міненерго контролює підготовку енергосистеми до опалювального сезону — триває масштабна ремонтна кампанія

сьогодні, 16:30
Поділіться публікацією:








В Україні активно триває найбільша ремонтна кампанія енергетичної інфраструктури з моменту проголошення незалежності. Її основна мета — забезпечити стабільну роботу енергосистеми перед настанням опалювального сезону. Про це повідомив заступник Міністра енергетики Микола Колісник в ефірі національного марафону "Єдині новини".

Чи готова Україна до зими: стан підготовки енергетики до опалювального сезону

Кіт на батареї. Фото з відкритих джерел

Ми маємо той комплекс заходів, який визначено Урядом. І з нашого боку здійснюється системний моніторинг виконання цих заходів як компаніями, так і місцевими адміністраціями для максимальної готовності до опалювального сезону, – сказав Микола Колісник.

Заступник міністра також підкреслив, що технічні заходи, необхідні для стабілізації роботи енергосистеми, виконуються навіть з випередженням графіків. Особливо це стосується атомної генерації, яка наразі готується до збільшеного попиту на електроенергію в зимовий період. Також ведеться робота над резервними джерелами живлення для об'єктів критичної інфраструктури, щоб за будь-яких сценаріїв забезпечити їх стабільну роботу.

Попри постійні атаки ворога на об'єкти енергетичної інфраструктури, ситуація наразі залишається під контролем. 

Лише за минулу добу ми маємо відновлене електропостачання 6500 побутових споживачів. Це значний обсяг, і варто зазначити, що енергетики, попри тривоги та постійні ризики, виїжджають, відновлюють електропостачання, заживляють споживачів, – сказав Колісник.


Нагадаємо, понад півтисячі населених пунктів в Україні без світла. Сьогодні відбувається імпорт електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Укренерго порахував обмеження на споживання електроенергії на 14 жовтня – деталі за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини