Головна Новини Суспільство події Чи є єдність в українському суспільстві: опитування показало, що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є єдність в українському суспільстві: опитування показало, що думають українці

Українці оцінили рівень єдності у суспільстві

2 липня 2024, 10:55 comments2692
Поділіться публікацією:

Відносна більшість українців (44%) вважають, що в суспільстві зараз є єдність. З них вважають, що мова про саме повну єдність — 10%, а решта 34% — скоріше схиляються до думки, що є єдність. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування КМІС.

Чи є єдність в українському суспільстві: опитування показало, що думають українці

Українці оцінили рівень єдності у суспільстві. Фото: із відкритих джерел

Втричі менше респондентів (15%) вважають, що зараз в Україні слід говорити про роз'єднаність. При цьому третина українців (36%) вважають, що в суспільстві зараз "рівною мірою є елементи єдності та роз'єднаності".

Щодо найбільше респондентів пояснювали наявність елементів роз'єднаності у суспільстві такими причинами: випадками корупції (16%); мовним питанням (14%).

Більшість респондентів не говорили, що саме вони мають на увазі, тобто це може бути як недостатня підтримка української мови, так і питання статусу чи використання російської мови. Серед тих, хто давав більш розгорнуті відповіді, траплялися обидва пояснення ("дискримінація людей, які говорять російською мовою", "має бути "ніжна" українізація").

Також респонденти вважають, що суспільство втрачає єдність через брак компетентності у владі, недовіру до дій влади та офіційної інформації від влади (13%).

Люди також вважають, що причина несправедливості, яка полягає в тому, що різні люди по-різному відчувають війну (11%). "Не всі регіони мають загрозу війни", "немає порозуміння між тими, хто на фронті і хто — в тилу".

Також респонденти вважають, що роз'єднаність у суспільстві виникає через брак взаєморозуміння та взаємодопомоги, "кожен сам за себе" (9%). "Кожен дбає про себе", "люди не підтримують один одного". Наявність колаборантів та тих, хто чекає на Росію (9%). "Є проросійські люди, які вважають, що з Росією буде краще", "багато "ждунів", особливо серед старшого покоління".

Як зазначив заступник директора КМІС Антон Грушецький, з огляду на об'єктивні обставини нинішньої ситуації оцінка суспільної єдності на досить непоганому для країни рівні.

"І, очевидно, краще, ніж якщо орієнтуватися на потік негативної інформації у соціальних медіа", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – скільки українців вірять у перемогу України у війні проти Росії: результати опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

2 липня 2024, 10:08

Лишилось чотири місяці то приходу республіканців. В історії вже були випадки коли позбавлялись негідників Гітлера та Пол Пота завдяки зовнішньому втручанню. В Україні також ззовні потурбуються за збереження життя терпіл.


Новини