Головна Новини Суспільство події Чи дійсно на Заході вважають, що Путін може напасти на країну НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно на Заході вважають, що Путін може напасти на країну НАТО

За інформацією FT, західні чиновники дедалі більше вірять, що Росія може напасти на країну НАТО

16 лютого 2024, 16:07
Поділіться публікацією:

Уряди західних країн почали все частіше попереджати про можливий напад Росії на країни НАТО – такі застереження ґрунтуються на нових оцінках військового потенціалу Росії та її загроз безпеці Альянсу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Чи дійсно на Заході вважають, що Путін може напасти на країну НАТО

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Ми живемо в дійсно небезпечні часи і в момент, коли широкомасштабний конфлікт є вірогіднішим, ніж будь-коли в новітній історії", — заявив представник британської військової розвідки.

Інший британський військовий чиновник додав, що войовничі "наміри Росії все ще існують".

"Її (Росії – ред.) сухопутні війська в Україні були деградовані, але її військово-повітряні та військово-морські сили в основному не зазнали втрат, і Росія все ще залишається великою ядерною державою", – зазначив чиновник.

У матеріалі йдеться, однією з причин занепокоєння західних чиновників називають відродження Росією своєї оборонної галузі за останній рік, яке сталося зі швидкістю, яку багато хто на Заході вважав за неможливе.

За рік Росія виробила 4 млн артилерійських снарядів і кілька сотень танків. А за прогнозами українських чиновників, цього року вона прикличе ще 400 тисяч людей, не вдаючись до повномасштабної мобілізації.

Крім того, більшість західних чиновників вважають, що Росія, незважаючи на значні втрати в Україні, зможе відновити свої сили протягом 5-6 років.

Один європейський чиновник заявив, що "намір і здатність" Росії напасти на країну НАТО до кінця десятиліття є "майже консенсусом" у військовому альянсі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дональд Трамп знову поставив ультиматум союзникам НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.ft.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини