Головна Новини Суспільство події Чи будуть переводити годинники на зимовий час в Україні: відповідь Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи будуть переводити годинники на зимовий час в Україні: відповідь Зеленського

Україна знову переведе годинники на зимовий час: Зеленський не підписав закон

сьогодні, 13:16
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський не підписав законопроект, який мав би скасувати переведення годинників на літній та зимовий час. Це означає, що вже цієї неділі, 27 жовтня, Україна знову перейде на зимовий час, і стрілки годинників доведеться перевести на годину назад. Про це повідомило видання ВВС з посиланням на власні джерела. 

Чи будуть переводити годинники на зимовий час в Україні: відповідь Зеленського

Україна цього тижня переходить на зимовий час. фото: freepik.com

Цей законопроект №4201 був схвалений Верховною Радою ще 16 липня, а в серпні його направили на підпис президенту. Основна ідея закону — востаннє перевести годинники на зимовий час і більше цього не робити, залишаючи постійний зимовий час. Автором ініціативи є спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Проте, як стало відомо, президент вирішив не підписувати цей законопроект, і офіційних пояснень цього рішення поки що немає. За словами джерела з його команди, підписання документа не планується, і тому зміна часу в Україні залишатиметься.

Питання про скасування переведення годинників викликало багато дискусій, адже такий крок може вплинути на повсякденне життя українців. Скасування переведення часу обговорювали через його можливий вплив на здоров'я людей, робочий ритм та економіку країни. 

Попри підтримку законопроекту депутатами, зміни поки що не будуть реалізовані. Таким чином, уже цієї неділі країна знову переведе годинники на зимовий час. Це традиційне переведення часу, яке відбувається щороку в останню неділю жовтня.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що петиція до Президента України Володимира Зеленського з вимогою ветувати закон про скасування переведення годинників на літній час зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Це означає, що тепер Президент зобов'язаний розглянути звернення громадян і прийняти відповідне рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини