Головна Новини Суспільство події Чи буде пекельна спека: якою буде погода влітку 2024 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде пекельна спека: якою буде погода влітку 2024 року

Найбільше дощів та гроз може бути у липні. Загалом періоди тривалої спеки малоймовірні, каже Віра Балабух

22 квітня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Погода в  українських регіонах   цьогорічним   літом може бути теплою, але  про спеку не йдеться.  Такий прогноз  метеоролог Віра Балабух озвучила під час  інтерв'ю "24 Каналу".

Чи буде пекельна спека: якою буде погода влітку 2024 року

Погода в Україні (фото з відкритих джерел)

Як вона повідомила,  середня за сезон температура повітря може бути на 1-2 градуси вища за норму.

"Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Середня за сезон температура повітря, ймовірно, на 1-2 градуси перевищить норму", – сказала прогнозистка.

Вона  продовжила, що впродовж сезону в нашу країну  прийде  помірне тепло і волога – на це впливають переважаючі повітряні маси з Атлантики. Тому, як стверджує Віра Балабух, періоди тривалої спеки є малоймовірними.

"Ми бачимо, що погодні умови взимку були для нас надзвичайно сприятливі. Навіть весною до нас прийшло літо, яке нам дуже допомогло зекономити тепло і електроенергію. Є надія, що і влітку не буде великої спеки, щоб не перевантажити нашу енергосистему", – переконана метеоролог.

Ще вона  прогнозує, що поки що не передбачається аномально великої кількості опадів влітку. Ймовірно, кількість опадів буде триматись  в межах кліматичної норми.

"Найбільш нестійкою погода в Україні буває у липні. Впродовж цього місяця  буває найбільша повторюваність злив, гроз, граду, шквалів. Тож і цей рік не буде винятком", – завершила  Віра Балабух.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Деякі території України можуть піти під водуСпівробітниця  відділу метеопрогнозів Українського гідрометеорологічного центру Олена Палагнюк  повідомила, що глобальне потепління нікому не принесе  користі. Бо низинні прибережні території на  півдні України теж можуть піти під воду, це  майже один мільйон гектарів території.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини