Головна Новини Суспільство події Чи буде четверта хвиля коронавірусу: головний санлікар України дав прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде четверта хвиля коронавірусу: головний санлікар України дав прогноз

Наразі в Україні суттєво зменшилася кількість захворювань на COVID-19 і зберігається стабільна ситуація

11 червня 2021, 11:30
Поділіться публікацією:

Станом на 11 червня в Україні виявлено 1603 нових випадків COVID-19. Така кількість захворювань за добу востаннє спостерігалася влітку минулого року. Ситуація в країні стабілізувалася. Але чи чекати восени приходу наступної хвилі коронавірусу. Про це в ефірі "Сніданок 1+1" розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.  

Чи буде четверта хвиля коронавірусу: головний санлікар України дав прогноз

Головний санлікар Ігор Кузін . Фото: konkurent.ua

За його словами, нині в країні дійсно спостерігається суттєвий спад кількості захворювань, однак в МОЗ очікують ймовірну чергову хвилю коронавірусу восени. Санлікар пояснив, що це – звичайна практика, адже гострі респіраторні захворювання з’являються переважно в кінці осені та на початку зими.

"Швидше за все, ми стикнемося з черговою хвилею COVID, яка буде восени", — сказав він.

Щоправда, Ігор Кузін додав, що ця хвиля не буде такою ж, як восени минулого року. У МОЗ сподіваються, що наслідки будуть мінімальними, оскільки багато громадян уже перехворіли та отримали вакцину. Навіть якщо коронавірус повернеться, то у вакцинованих людей хвороба протікатиме в легкій формі, і вони не підлягатимуть госпіталізації, вважає санлікар.   

Також Кузін відповів, чи продовжать до кінця літа в Україні карантин. На його думку, пропозиція МОЗ залишити певні карантинні обмеження є цілком виправданою. Звичайно ж, йдеться не про суворі заборони, а про елементарні профілактичні заходи.  Санлікар вважає, що обов’язково потрібно залишити масковий режим і соціальну дистанцію, як це роблять інші країни.

Раніше видання "Коментарі" писало, що Україна перейшла в "зелену" зону карантину. Починаючи із дев’ятого травня, в різних регіонів було послаблено карантинні обмеження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини