Головна Новини Суспільство події Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими

Майже 90% українців залишаться вдома взимку 2024 року, показує опитування

сьогодні, 14:31
Поділіться публікацією:

Попри енергетичні виклики, майже 90% українців планують залишитися на своєму звичному місці проживання в осінньо-зимовий період 2024 року. Ці дані випливають з результатів опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". Лише 10% респондентів зазначили, що планують переїзд, із них меншість шукають можливості за кордоном.

Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими

Більшість українців не планують переїзди цієї осені та зими

Опитування, що відбулося з 20 по 23 вересня 2024 року, охопило 1000 респондентів з різних регіонів України, включаючи всі області, крім окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 3,1% при довірчій імовірності 0,95, що робить його високонадійним джерелом для аналізу суспільних настроїв.

Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими - фото 2

Серед опитаних, дві третини (64%) мали стабільне постачання електроенергії на момент проведення опитування. Близько 30% респондентів стикалися з мінімальними відключеннями, але ці проблеми були не критичними. Однак, в східних областях ситуація значно гірша: 13% опитаних тут зіткнулися з частими відключеннями електроенергії.

Чи багато українців планують переїхати через можливі відключення електроенергії цієї зими - фото 3

Читайте також на порталі “Коментарі” — Переважна більшість, а саме 96% наших співвітчизників заявила, що намагається економно використати електроенергію. З них 74% намагаються робити це завжди, а 22% – іноді. Як передає портал "Коментарі", про це свідчать дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Коментарі також писали, що Укренерго вирішило не вводити обмеження на споживання електроенергії на сьогодні, 2 жовтня. Графіки поки що скасовані, втім, споживачів закликають економно використовувати електроенергію особливо з 16:00 до 22:00. Про це повідомляє прес-служба Укренерго.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини