Головна Новини Суспільство події Через війну в Україні зростає напруженість у відносинах між Шольцем та Макроном: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Через війну в Україні зростає напруженість у відносинах між Шольцем та Макроном: що сталося

Шольц висловив невдоволення тим, як Макрон допомагає Україні

15 січня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

Німецький канцлер Олаф Шольц висловив невдоволення президентові Франції Еммануелю Макрону щодо його недостатньої допомоги Києву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Telegraph".

Через війну в Україні зростає напруженість у відносинах між Шольцем та Макроном: що сталося

Шольц та Макрон. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, загалом напруженість у відносинах між Олафом Шольцем та Еммануелем Макроном пов'язана з такими питаннями як енергетичні субсидії, імпорт китайських електромобілів, оборонна політика та Україна. Ці суперечності загрожують зірвати спільні дії Євросоюзу.

У матеріалі йдеться, що нещодавно Шольц попередив країни-члени Євросоюзу, що вони направляють недостатньо військової допомоги Києву, натякаючи на Макрона, підтримка якого значно відстає від рівня підтримки Берліна.

"Відносини поки не зовсім працюють. Німці вважають, що французи роблять недостатньо для України... і вони мають рацію", — розповів про ситуацію один із європейських дипломатів.

Зазначимо, раніше видання Politico повідомляло, що канцлер Німеччини Олаф Шольц на майбутньому саміті лідерів Європейського Союзу 1 лютого планує на окремих дискусіях обговорити військову допомогу для України. Зокрема хоче закликати деякі країни збільшити оборонні поставки.

Напередодні канцлер ФРН виступив із прямим попередженням про те, що "постачання зброї для України, заплановане досі більшістю країн-членів ЄС, безумовно, надто мале". У цьому контексті він закликав європейських союзників "також вжити заходів, посилити зусилля на підтримку України".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Шольц розкритикував заплановане постачання зброї Україні: що обурило канцлера.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини