Головна Новини Суспільство події Через туман в одеському аеропорту не змогли вчасно сісти п'ять літаків
commentss НОВИНИ Всі новини

Через туман в одеському аеропорту не змогли вчасно сісти п'ять літаків

Сильний туман, що опустився на Одесу, привів до затримки або перенаправлення кількох пасажирських лайнерів, які повинні були приземлитися в міжнародному аеропорту "Одеса"

29 грудня 2020, 07:00
Поділіться публікацією:

Зимова новорічна погода, снігопади та ранковий туман не дозволили літакам приземлитися в аеропорту Одеси.

Через туман в одеському аеропорту не змогли вчасно сісти п'ять літаків

Фото: kolobok.ua

Як повідомляє онлайн-табло на сайті аеропорту, сильний туман, який спустився на місто, не дозволив, лайнерів здійснити посадку в запланованому аеропорту, а деяким з них, довелося летіти в інше місто.

Так, літаку компанії Ryanair, який здійснював рейс з Дюссельдорфа, після того, як він понад тридцять хвилин кружляв у районі Одеси, довелося шукати інше місце для посадки — а саме здійснити вимушену посадку в запасному румунському аеропорту.

З такими ж проблемами зіткнулися лайнери, які летіли до Одеси зі Стамбула і Варшави. Літак близько години кружляв над аеропортом, але вирішив не ризикувати, і взяв курс на Київ, щоб благополучно приземлитися.

Сильні тумани стали проблемою для багатьох рейсів, аеропорту. На цей момент відомо, що кілька рейсів довелося скасувати.

Нагадаємо, американська компанія Ampaire провела льотні випробування гібридної версії пасажирського літака Cessna 337 Skymaster, що виконував рейс на маршруті між двома Гавайськими островами. За даними Flightglobal, загальна дальність польоту склала 90 кілометрів, і літак пролетів її тільки на батареях, не включаючи генератор. Випробувальний політ був визнаний успішним.

Гібридна версія Cessna 337, розроблена Ampaire, оснащена двигуном внутрішнього згоряння Continental IO-550, встановленим у хвостовій частині. Він обертає штовхає гвинт і електрогенератор. Пропелер в носовій частині наводиться в рух електродвигуном потужністю 200 кіловатів, обмеженою до 120 кіловатів. Гібридна версія Cessna 337 розрахована на тривалість польоту 75 хвилин. Літак також може літати ще 30 хвилин на резервної батареї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://odesa.aero/board
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини