Головна Новини Суспільство події Через неконтрольоване ввезення залізничних вагонів із країни-агресора в Україні зупинилися 15 заводів — експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Через неконтрольоване ввезення залізничних вагонів із країни-агресора в Україні зупинилися 15 заводів — експерт

На думку Олексія Куща, в нашій країні слід ввести жорсткі обмеження на експлуатацію вагонів старше нормативного терміну

12 травня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Кількість діючих виробників залізничних вагонів в Україні за останні 10 років скоротилася із вісімнадцяти до трьох. Про це повідомив експерт Олексій Кущ. За його словами, головною причиною скорочення кількості українських виробників став неконтрольоване ввезення старих вагонів із РФ.

Через неконтрольоване ввезення залізничних вагонів із країни-агресора в Україні зупинилися 15 заводів — експерт

Експерт Олексій Кущ. Фото: Aleksandr Goncharov

"В Україні дозволяється використовувати вагони з вичерпаним нормативним терміном служби. Після ремонту їх експлуатація продовжується по кілька разів. Як наслідок, в Україні із 200 тисяч вантажних вагонів 50 тисяч — старше 30 років, ще 53 тисяч — експлуатуються вже 26-30 років. Це створює суттєві ризики для безпеки на залізниці", — зазначає експерт.

Рішенням проблеми, на його погляд, може стати введення жорстких обмежень на експлуатацію вагонів старше нормативного терміну.

"Для напіввагону нормативний термін експлуатації становить 22 роки, а для зерновозу — 30 років. Якщо заборонити експлуатацію 18 тисяч ввезених із Росії старих вагонів, це не тільки підвищить безпеку на залізниці, а й посприяє відновленню роботи українських виробників цієї продукції".

Як інформує МінтрансНьюз, у січні-лютому 2021 році випуск вантажних вагонів в Україні впав на 75% і склав 184 одиниці. Даних за березень у Держстаті не надали, пояснивши, що інформація надійшла від занадто малого числа виробників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення


Новини