Головна Новини Суспільство події Через дорогий газ в Україні подорожчають солодощі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Через дорогий газ в Україні подорожчають солодощі: подробиці

Виробничі потреби кондитерського підприємства середнього розміру в газі становлять орієнтовно 300-600 тис. м3 на місяць

18 жовтня 2021, 19:15
Поділіться публікацією:

З тої причини, що стрімко виросли ціни на "голубе паливо", не обмине їх зростання і продукцію, яку виробляють працівники вітчизняної кондитерської галузі. На цьому наголосив очільник вітчизняного "Укркондпрому" Олександр Балдинюк. Про це інформує  Agroportal.

Через дорогий газ в Україні подорожчають солодощі: подробиці

Зростуть ціни на цукор як на продукт з високою часткою газу в собівартості (фото з відкритих джерел)

За його словами, кожне середнє  виробництво вітчизняної солодкої галузі потребує для робочого процесу 300-600 тис.м3 природного газу, коли ще потрібно доплюсувати затрати на опалення, то вони теж значно збільшуються. Тому  керівництву кожного з них потрібно десь вишукати 10-20 мільйонів додаткових коштів тільки через збільшення тарифів на енергоносії.

Пан Балдинюк зазначив,  що саме з причини стрімкого зростання ціни на "голубе паливо", його частка у собівартості виробів української кондитерки, виросла до 12 відсотків, відповідно й ціни на солодку  продукцію будуть більшими на 8-12 відсотків. Разом з тим, продукція української кондитерки  цьогоріч вже подорожчала  майже на третину.

Важливо, що знову дорожчатиме цукор, як товар, на виробництво якого затрачається чимала кількість "голубого палива". Для порівняння, якщо минулого сезону цукровари планували в його собівартості 40 відсотків витрат, то тепер цей показник становить 80 відсотків.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що в Україні подорожчає популярний овоч.Директор з розвитку бізнесу компанії з продажу техніки для зберігання Van Dijk Technics Андрій Марущак зазначив, що за прогнозами, цінник на цибулю в країні стане значно вищим після Нового року. До цього вартість овоча буде середньою. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини