Головна Новини Суспільство події Через азіатські країни різко злетять ціни на каву в усьому світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Через азіатські країни різко злетять ціни на каву в усьому світі

Ціни на каву в усьому світі залишаться високими через низьку пропозицію з боку основних виробників: Бразилії, Колумбії та В'єтнаму

17 вересня 2021, 09:20
Поділіться публікацією:
Закриття В'єтнаму через Covid-19 обмежило глобальні пропозиції кави, тому ціни на каву можуть залишатися "відносно високими" до 2022 року, заявило рейтингове агентство Fitch Fitch Solutions. Про це пише CNBC.

Країна Південно-Східної Азії є другим у світі експортером кави. Країна бореться зі спалахами Covid з початку пандемії, і блокування в її експортерному центрі Хошімін вплинуло на закордонні поставки кави та інших товарів. У серпні експорт в'єтнамської кави впав на 8,7% з липня по 111 697 тонн, повідомляє Reuters з посиланням на митні дані. У січні-серпні В'єтнам експортував 1,1 мільйона тонн кави — на 6,4% менше, ніж рік тому.

Через азіатські країни різко злетять ціни на каву в усьому світі

Кава, фото з відкритих джерел

Падіння експорту В'єтнаму і падіння виробництва в інших провідних виробників сприяли підвищенню світових цін на каву. За даними Refinitiv, ф'ючерси на каву з арабіки в цьому році підскочили приблизно на 45,8%, тоді як ф'ючерси на робусту зросли на 52,2%.

Бразилія, найбільший у світі виробник кави, пережила хвилі морозу та посухи, які пошкодили її посіви. Несприятлива погода також вплинула на урожай Колумбії, а поява в країні варіанту коронавірусу "mu" може призвести до тривалих обмежень і дефіциту робочої сили, погіршити виробництво, йдеться у звіті Fitch Solutions минулого тижня.

"Водночас, ми вважаємо, що попит, принаймні в Європі та США, зросте у найближчі місяці, оскільки скасування обмежень по Covid-19 має дозволити кав'ярням знову відкритися", — додається у повідомленні.

Консультант озвучив прогноз, що середні ціни на каву арабіка на 2021 з 1,35 долара за фунт зростуть до 1,60 долара за фунт. Він також переглянув свій прогноз на 2022 з 1,25 долара за фунт до 1,50 долара за фунт.

Ковід у В'єтнамі

За даними, зібраними Університетом Джона Хопкінса, у В'єтнамі, який межує з Китаєм, за минулий рік було зареєстровано тільки 1465 випадків захворювання на коронавірус і 35 смертей. Але загалом у вівторок загальна кількість випадків захворювання в країні зросла до більш ніж 635 тисяч осіб, при цьому загинуло понад 15 900 осіб.

Як і багато його сусідів з Південно-Східної Азії, В'єтнам намагається стримати вкрай заразний варіант "Дельта". Лише 5,7% населення В'єтнаму були повністю вакциновані, показала офіційна статистика, зібрана нашим "Світом у даних".

Раніше портал "Коментарі" інформував, що експерти назвали, які напої можна пити вранці, крім кави, щоб отримати заряд бадьорості, енергії та сил.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

viktor turchanikov

17 вересня 2021, 08:46

Сколько себя помню, повышением цены на кофе всегда пугали, а голода не было ))) Это маркетинговый ход такой )


Новини