Головна Новини Суспільство події Чемерис: "Переслідування Медведчука безпрецедентне для будь-якої демократичної держави"
commentss НОВИНИ Всі новини

Чемерис: "Переслідування Медведчука безпрецедентне для будь-якої демократичної держави"

Український правозахисник назвав суд над Медведчуком безпрецедентною подією для демократії

16 травня 2021, 17:00
Поділіться публікацією:

Політичні переслідування голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука нинішньою українською владою роблять його найпотужнішою фігурою української політики.

Чемерис: "Переслідування Медведчука безпрецедентне для будь-якої демократичної держави"

Володимир Чемерис - фото з відкритих джерел

Таку думку озвучив в інтерв'ю для сайту ukraina.ru громадський і політичний діяч, правозахисник Володимир Чемерис.

"Це абсолютно точно політичне переслідування. Воно безпрецедентне для будь-якої демократичної держави — коли лідер найбільшої опозиційної фракції парламенту опиняється під кримінальним переслідуванням", — переконаний експерт.

Правозахисник зазначив, що звинувачення в так званій державній зраді дуже популярні в сучасній Україні.

"Люди потрапляють під цю статтю лише за те, що вони висловлюють думку, відмінну від точки зору ультраправих і влади, за їх антивоєнну позицію, за те, що вони написали пости в соцмережах. А Кримінально-процесуальний кодекс передбачає, що за статтею за "держзраду" така людина повинна безальтернативно перебувати у СІЗО", — роз'яснив Чемерис.

Громадський діяч додав, що наразі цей метод спробували застосувати щодо Медведчука.

"У цій справі очевидні політичні мотиви. Головний із них той, що влада хоче перекроїти політичний ландшафт у країні, знищити головну опозиційну політичну силу, яка за всіма опитуваннями йде голова в голову з правлячою партією "Слуга народу", — вважає експерт.

За словами Володимира Чемериса, цим же пояснюється і закриття опозиційних телеканалів, бенефіціаром яких був однопартієць Медведчука, народний депутат України Тарас Козак.

Політик не вірить, що ці дії якось допоможуть українській владі.

"В Україні є така традиція: якщо людину переслідують, то вона набирає політичні бали, і, цілком можливо, нині ми бачимо, як з'являється новий кандидат у Президенти України на наступних виборах — Віктор Медведчук", — висловив припущення Чемерис.

Правозахисник підкреслив, що санкції щодо Віктора Медведчука можна назвати черговою перемогою опозиційних сил.

"Хоча Медведчук і дещо обмежений у своїх пересуваннях, він все-таки може коментувати зі свого будинку і бути учасником політичного процесу в Україні", — підсумував Володимир Чемерис.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва відправив під цілодобовий домашній арешт народного депутата України Віктора Медведчука, якому повідомлено про підозру у державній зраді і замаху на розграбування національних ресурсів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ТАто

16 травня 2021, 21:58

Напоминаю Чимерису и Ко: Оппозиция и враги - это не одно и то же. Так вот, вся ваша сранная "оппозиция" (как вы ее называете) - это враги Украины. И не надо ссать кипятком. Ваша терминология пахнет российсикм гвнищем... Оппозиция не предает страну - вот отправная точка.

ТАто

16 травня 2021, 17:56

Проплаченная шавка этот Чемерис. Такую галиматью без стыда и совести может говорить только купленный с потрохами козел. Мы видим не кандидата в президенты, а преступника, кума Путина. И таким обзревателям, раз уж им не стыдно, надо просто бить иппало!!!


Новини