Головна Новини Суспільство події Цей рік стане одним із найспекотніших за всю історію - метеорологи
commentss НОВИНИ Всі новини

Цей рік стане одним із найспекотніших за всю історію - метеорологи

У ВМО заявили, що 2011-2020 роки будуть найтеплішим десятиліттям за всю історію спостережень

3 грудня 2020, 20:26
Поділіться публікацією:

У 2020 році клімат продовжив змінюватися, і нинішній рік уже назвали одним з трьох найтепліших років за всю історію спостережень. Про це йдеться у повідомленні Всесвітньої метеорологічної організації.

Цей рік стане одним із найспекотніших за всю історію - метеорологи

Фото з відкритих джерел

За даними ВМО, 2011-2020 роки будуть найтеплішим десятиліттям за всю історію спостережень, причому найтепліші шість років починаються з 2015 року.

Цей рік стане одним із найспекотніших за всю історію - метеорологи - фото 2

Екстремальна спека, лісові пожежі й повені, а також рекордний сезон ураганів в Атлантиці, торкнулися мільйонів людей у всьому світі, посиливши загрози для здоров'я, безпеки та економічної стабільності, викликані пандемією COVID-19.

Незважаючи на ізоляцію від COVID-19, концентрація парникових газів у атмосфері продовжувала зростати, провокуючи подальше потепління.

"Середня глобальна температура в 2020 році буде приблизно на 1,2 градуси за Цельсієм вище доіндустріального рівня (1850-1900). Імовірність того, що до 2024 року температура тимчасово перевищить 1,5 градуси, становить як мінімум один з п'яти", — йдеться в повідомленні ВМО.

Найбільш спекотна погода спостерігалася в Північній Азії, де температура була більш ніж на 5 градусів вище середньої. Крім того, морський лід в Арктиці в липні й жовтні 2020 року встановив найнижчий показник за всю історію спостережень.

Цей рік стане одним із найспекотніших за всю історію - метеорологи - фото 3

До негативних екологічних наслідків відносять вплив на землю, такий як посухи, лісові пожежі в лісах і торфовищах, піщані й пилові бурі, опустелювання і забруднення повітря, з далекосяжними наслідками для природи і дикої природи. Вплив на морські системи включає підвищення рівня моря, закислення океану, зниження рівня кисню в океані, розкладання мангрових заростей і знебарвлення коралів.

Попередній звіт про стан глобального клімату за цей рік заснований на даних про температуру з січня по жовтень. Остаточний звіт буде опублікований в березні 2021 року

Як повідомлялося раніше, астролог назвав дату, коли Земля в грудні опиниться в небезпеці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини