Головна Новини Суспільство події Це рекорд: в Укренерго звернулися до українців із проханням
commentss НОВИНИ Всі новини

Це рекорд: в Укренерго звернулися до українців із проханням

В Укренерго закликали українців економно поставитися до споживання електроенергії

9 січня 2024, 16:40
Поділіться публікацією:

9 січня в Україні фіксують рекордний рівень споживання електроенергії за весь опалювальний сезон. Мешканців закликали ощадливо використовувати електроприлади. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційному повідомленні "Укренерго".

Це рекорд: в Укренерго звернулися до українців із проханням

Електроенергія. Фото: з відкритих джерел

"Вже зранку диспетчерський центр "Укренерго" фіксує рекордний за цей опалювальний сезон рівень споживання", — йдеться у повідомленні компанії.

Там уточнюють, що енергетики роблять усе можливе, щоб уникнути дефіциту у системі без застосування аварійної допомоги від інших держав.

"Тому зараз особливо важливо ощадливо споживати електроенергію", — додали в "Укренерго".

Зокрема, магазини та торгові центри закликали з 09:00 до 19:00 вимкнути вивіски та зменшити яскравість освітлення вітрин.

При цьому побутових споживачів просять перенести використання прасок, електроплит і пилососів на вечірні години після 19:00 та на вихідні. Або не включати одночасно кілька потужних електроприладів та на виході з кімнати вимикати світло.

Варто зазначити, що останні кілька днів в Україні спостерігаються сильні морози. У деяких регіонах країни температура знизилася до -25 градусів.

При цьому очікується, що вже завтра температура збільшиться, але залишиться мінусовою. Зокрема, до кінця наступного тижня часом сніг морози ослабнуть.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Кабмін скасував мораторій на відключення світла та нарахування пені за заборгованість за житлово-комунальні послуги. Виняток – зона активних бойових дій. Про це йдеться у відповідній ухвалі уряду. Про що свідчить це рішення? Чи не викличе воно соціальний вибух з огляду на ситуацію, коли заборгованість із оплати за комуналку під час війни продовжує зростати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Ukrenergo/2572
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини