Головна Новини Суспільство події «Це день, коли світло перемогло темряву»: Вадим Новинський висловився про День Перемоги
commentss НОВИНИ Всі новини

«Це день, коли світло перемогло темряву»: Вадим Новинський висловився про День Перемоги

Народний депутат України Вадим Новинський висловився про святкування 9 травня і зазначив, що ми повинні пам'ятати подвиг своїх предків

9 травня 2021, 22:10
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 9 травня, відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Народний депутат Вадим Новицький привітав співвітчизників зі святом і закликав зберігати та шанувати пам'ять про Перемогу, передаючи її від покоління до покоління.

«Це день, коли світло перемогло темряву»: Вадим Новинський висловився про День Перемоги

Вадим Новинський (фото з відкритих джерел)

"Сьогодні День перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Не у Другій світовій — вона закінчилася 2 вересня 1945 року. І не в радянсько-німецькій, адже Червоній Армії довелося воювати не тільки з німецькими військами, а й з рядом армій і бойових підрозділів інших країн, союзних щодо гітлерівської Німеччини", — йдеться в повідомленні.

Нардеп підкреслив, що вітчизняною називається війна, яка задіює всі наявні ресурси, весь людський потенціал країни на відбиття агресії з боку ворога.

"Війна, в якій бере участь не тільки регулярна армія, а й усе цивільне населення включається в боротьбу за загальну перемогу. Це війна, в якій на кону стоїть сама доля Вітчизни, її майбутнє", — зазначив Новицький.

За словами політика, Україна, яка втратила 6,8 мільйона осіб, має право вважати цю війну Вітчизняною. Люди йшли в бій не за Сталіна чи комунізм, а, щоб захистити своїх дружин, дітей і Вітчизну — все те, що є рідним і священним.

Депутат розповів, що є люди, які хочуть переглянути історію і по-новому поглянути на події, які відбулися в 1941-1945 роках.

"Ціла індустрія пропаганди працює сьогодні на те, щоб знеславити Подвиг нашого народу. Вершина цинізму — це заяви про те, що справжніми переможцями у війні були американські та британські солдати, а радянські воїни — це так собі, непорозуміння. І ці заяви сьогодні звучать відкрито, з вуст політиків, журналістів, політичних експертів!", — йдеться в повідомленні.

Крім цього, як заявив нардеп, 9 травня не можна зводити до того, щоб просто формально демонструвати свою повагу ветеранам, які залишилися в живих — їх сьогодні залишилося дуже мало.

"9 травня — це, в першу чергу, День нашої подяки за ту Перемогу, яка дала шанс нам, нині сущим, на саме життя, на право насолоджуватися цим життям і продовжувати його — у своїх дітях і онуках. Це день нашої подяки тим, хто віддав свої життя за те, щоб ми сьогодні могли жити. Це день, коли світло перемогло темряву. Він не може бути Днем скорботи", — додав Вадим Новинський.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков розкрив своє ставлення до Дня Перемоги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини