Головна Новини Суспільство події БЮТівець Микола Ковзель готує атаку проти НБУ в інтересах Коломойського - політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

БЮТівець Микола Ковзель готує атаку проти НБУ в інтересах Коломойського - політолог

Віктор Бобиренко вважає, що позов екс-нардепа Ковзеля до суду Майамі відповідає інтересам захисту олігарха Коломойського

30 червня 2021, 15:55
Поділіться публікацією:

Микола Ковзель, народний депутат України 5-6 скликань від Блоку Юлії Тимошенко можливо діє в інтересах олігарха Ігоря Коломойського. Про це йдеться в розслідуванні громадської організації "Бюро аналізу політики". За інформацією експерта бюро політолога Віктора Бобиренка, позов Миколи Ковзеля в Майамі щодо американських активів Коломойського повністю відповідає інтересам захисту Ігоря Коломойського від переслідування в США і Великобританії.

БЮТівець Микола Ковзель готує атаку проти НБУ в інтересах Коломойського - політолог

Віктор Бобиренко - фото з відкритих джерел

Відзначається, що контрольовані Миколою Ковзелем фірми ZUKKTradingLimited і ТОВ "Інтер-ТрансГрупп" в 2011-2013 розмістили в банку Курченка "Брокбізнесбанк" близько $ 130 млн. Через 7 років після втечі Курченка і ліквідації банку, 4 січня 2021 Ковзель через свого представника в США Жуковського подав позов до американського суду в Майамі, де стверджував, що через групу компаній "Оптіма" в США Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов нібито відмивали гроші не тільки з "Приватбанку", а й "Брокбізнесбанку" через латвійську філію Привату. Він переконаний, що в можливих схемах Коломойського з відмиванням коштів нібито використовувались саме його гроші. А сума на 2021 рік з урахуванням всіх компенсацій зросла з 130 до $ 300 млн.

"Гроші Ковзеля нібито вкрали Курченко з Коломойським. А судиться він з НБУ! І вимагає, щоб з ним розрахувалися українськими грошима. Ось вам цитата самого Ковзеля:" Я хочу кошти стягнути не з Коломойського, а з національного банку, який не контролював і який допомагав Курченку і Коломойському відмивати гроші". За збігом обставин, він претендує саме на ті будівлі, які Мін'юст США хоче конфіскувати у Коломойського. А це означатиме, що звинувачення проти Коломойського винесені американськими органами правосуддя поверхневі, без урахування всіх фактів, а отже вже виходить так, що Коломойського Мін'юст і ФБР взагалі обмовили і підірвали його репутацію ", — пояснює політолог.

Зауважимо, що Коломойський знаходиться під санкціями в США, де його звинувачують за законом RICO, який був прийнятий щоб судити лідерів синдикатів і організованих злочинних угруповань. Міністерство юстиції США вже подало три цивільні позови в суд, де вимагає конфіскувати активи Коломойського і Боголюбова в США. Йдеться про активи, які можливо були куплені на виведені з "Приватбанку" гроші. Однак також Коломойського чекає засідання у Високому суді Лондона, яке пройде 1 березня 2022. Розпочнеться слухання справи "Держава Україна проти екс-власників Приватбанку". На кону можуть стояти 5,5 млрд доларів.

На думку Віктора Бобиренка, стратегія Ковзеля і Коломойського полягає в тому, щоб дискредитувати Нацбанк і його колишню главу Валерію Гонтареву.

"Це стане чудовою аргументацією вже для захисту самого Коломойського в Лондоні. І коли пан Ковзель намагається довести в американському суді, що мовляв чесними кров'ю і потом зароблені $ 130 мільйонів у нього вкрали Коломойський з Курченком (хоча винними він вважає Нацбанк і Гонтареву), треба було б нагадати походження цих грошей. Це наші з вами гроші, які можуть бути викачані з Укрзалізниці через численні схеми. А його позов в Майамі — це не просто рятувальний круг для Коломойського. Це ще й гра проти самої системи західного правосуддя. Гра проти здорового глузду ", — резюмує політолог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини