Головна Новини Суспільство події Будівництво в столиці: яке рішення Київміськради несе ризик міжнародного скандалу
commentss НОВИНИ Всі новини

Будівництво в столиці: яке рішення Київміськради несе ризик міжнародного скандалу

Міська влада столиці вже вдруге намагається побудувати парк на місці ймовірного житлового комплексу на проспекті Перемоги, інформують ЗМІ

16 червня 2021, 16:04
Поділіться публікацією:

Як повідомляє "Газета.юа", в Київській міській раді планують викупити земельну ділянку на проспекті Перемоги, яка з 2014 року знаходиться у приватній власності ТОВ "Шулявка".

Будівництво в столиці: яке рішення Київміськради несе ризик міжнародного скандалу

Так має виглядати комплекс 50Avenue в Києві. Фото із відкритих джерел

При цьому компанія виступає категорично проти продажу, адже вже розпочато будівництво багатофункціонального комплексу 50Avenue із дотриманням вимог законодавства.

Це вже друга спроба київської влади викупити землю на проспекті Перемоги для начебто "відновлення благоустрою зеленої зони та створення міського парку". Перша спроба відбулася 27 травня 2021 року, однак депутати міськради не підтримали таке рішення. Та вже за два тижні позиція багатьох представників влади різко змінилась. 

За інформацією "Газета.юа", забудовник ділянки вклав у початок будівництва багатофункціонального комплексу 50Avenue та розвиток Києва майже 10 мільйонів доларів. Усі витрати і майбутні доходи, згідно з законодавством, доведеться компенсувати з кишень українців.

"Рішення Київської міської ради ще не підписане. Однак ми вже публічно відмовляємося від пропозиції щодо продажу цієї ділянки. Для нас дуже важлива репутація, яка створювалася роками. Ми є надійними партнерами на міжнародному ринку і завжди виконуємо всі взяті на себе обов'язки з будівництва", — коментує ситуацію представник забудовника ОК "Ексон Прем'єр Шулявська", адвокат міжнародної компанії "Avraham Lalum & Co law firm" Антон Перепичай.

Експерти вважають, що зазначеними діями Київрада може перевіряти реакцію бізнесу і киян на неоднозначні рішення, однак примусити власника продати своє майно — неможливо. Зазначене рішення є лише пропозицією, від якої власник може відмовитися. Воно не створює жодних юридичних наслідків і обов'язків.

"Земельна ділянка у приватну власність була передана 2007 року і лише у 2021-у місцева влада або окремі її представники, які зрозуміли "цінність" такої ділянки, хочуть прийняти рішення про незаконну процедуру купівлі приватної власності. Як мінімум, це викликає певний подив. 14 років зазначена ділянка зовсім не фігурувала на порядку денному київської влади, однак у 2021 році терміново знадобилося її викупити і створити парк. Прогнозуємо, що найближчим часом у ЗМІ з'являться замовні матеріали щодо будівництва багатофункціонального комплексу 50Avenue", — говорить адвокат Антон Перепичай.

"Газета.юа" повідомляє, що власник ділянки отримав усі необхідні дозвільні документи. Конкретно дозвіл на виконання будівельних робіт було видано на основі Архітектурно-планувального завдання під №09-0090 від 2009 року.

Як зазначають ЗМІ, такими рішеннями Київрада суперечить президенту України Володимиру Зеленському, який неодноразово обіцяв особисто захистити кожне створене інвесторами робоче місце і кожен долар, заплачений у вигляді податків, та, ймовірно, ставить під загрозу залучення іноземних інвестицій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини