Головна Новини Суспільство події Буде три етапи: хто в Україні першим отримає вакцину від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде три етапи: хто в Україні першим отримає вакцину від COVID-19

Першими вакцину від COVID-19 отримають медики і групи ризику

7 грудня 2020, 17:55
Поділіться публікацією:

Кілька країн світу вже почали підготовку до проведення вакцинації від коронавірусної інфекції, в тому числі й столиця України. В. о. глави Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузин розповів, як в нашій країні буде відбуватися цей процес.

Буде три етапи: хто в Україні першим отримає вакцину від COVID-19

вакцинація в Україні | фото: Reuters

Відомо, що вакцинація українців буде проходити в три етапи. Першими препарат від COVID-19 отримають медичні працівники, військовослужбовці, що знаходяться в зоні ООС, працівники соціальної сфери, а також жителі та персонал спецзакладів (інтернатів, будинків для людей похилого віку тощо). Цей етап проведуть, коли Україна отримає вакцину у кількості, достатній не більше ніж для 10% населення країни.

Наступний етап почнеться, коли кількість вакцини буде від 11% до 20% від кількості населення країни. Тоді вакцину отримають люди, які знаходяться в зоні ризику (старше 60 років), працівники навчальних закладів, силових структур і МЗС, в'язні та заарештовані й персонал місць позбавлення волі та слідчих ізоляторів.

Останній етап вакцинації відбудеться, коли наша країна буде забезпечена вакциною від COVID-19 в кількості 21-50% від кількості населення. Вакцину отримають хворі у віці від 18 до 59 років та інші категорії населення, які мають високий ризик заразитися вірусом.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в січні 2021 року українців чекає жорсткий карантин і розповів про обмеження, які будуть введені на цей період.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що Україна очікує отримати від коронавірусної інфекції 8 млн доз вакцини, але поставка буде не раніше кінця весни-початку літа 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини