Головна Новини Суспільство події Британський штам коронавірусу в Україні - Степанов
commentss НОВИНИ Всі новини

Британський штам коронавірусу в Україні - Степанов

Ситуація із захворюваністю на COVID-19 в Україні погіршується з початку лютого

19 березня 2021, 22:52
Поділіться публікацією:

Британський штам коронавірусу поширився по Україні. Про це в ефірі ток-шоу "Свобода Савіка Шустера" заявив глава Міндзрава Максим Степанов.

Британський штам коронавірусу в Україні - Степанов

Коронавірус (фото з відкритих джерел)

Крім як в Івано-Франківській області, його вже зафіксували в:

Києві;

Дніпрі;

Львові;

Харкові.

"Оскільки цей штам у три рази більше контагіозніший — заразніший, — на нас чекає попереду досить напружена ситуація по захворюваності наі COVID-19", — зазначив Степанов.

Влада має намір провести масове тестування українців на наявність антитіл до COVID-19. Це дозволить епідеміологів підрахувати, скільки людей вже зіткнулося з вірусом.

Нагадаємо, що раніше японська компанія Shimadzu, яка займається розробкою вимірювальних інструментів і засобів для проведення аналізів, розробила комплект для миттєвого тестування на Covid-19. За допомогою тесту одночасно можна виявити наявність вірусу, а також його мутацію. У компанії повідомили, що новий комплект призначений для ПЛР-тестування, для якого використовується слина. Набір допоможе не тільки визначити позитивну або негативну реакцію на вірус, але і з'ясувати, чи не мутував виявлений вірус.

Як раніше повідомляли "Коментарі", МОЗ України закликав українців вакцинуватися від коронавірусу навіть при наявності антитіл. У відомстві пояснили, що не всі антитіла здатні захистити організм від повторного захворювання. У ЦГЗ підкреслили, що тільки антитіла, які виробляються після вакцинації, можуть захистити від тяжкого перебігу Covid-19 і госпіталізації. Як пояснили в ЦГЗ, антитіла, які формуються після одужання, відрізняються від тих, до яких формується імунна відповідь при вакцинації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини