Головна Новини Суспільство події Великобританія направила свій військовий корабель у Чорне море
commentss НОВИНИ Всі новини

Великобританія направила свій військовий корабель у Чорне море

Наразі він вже поблизу протоки Босфор

16 травня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Керівництво Великобританії направило у чорноморську акваторію корабель королівського флоту. Про це повідомляє керівник проєкту "Інститут Чорноморських стратегічних досліджень" Андрій Клименко.

Великобританія направила свій військовий корабель у Чорне море

OPV "Trent" - фото: UKDefenseJournal

Експерт зазначає, що до українських берегів пливе OPV "Trent" — новий патрульний корабель британського флоту, який прийняли на службу лише в серпні 2020 року. Станом на 09:00 ранку 16 травня він наближався до протоки Босфор.

Представник Донецька в ТКГ по Донбасу Денис Казанський заявив, що такі кроки європейських і світових партнерів України сприяють безпечному судноплавству в межах Чорноморського басейну і блокують "частину ризиків".

"Саме патрульні кораблі і патрульні операції із захисту судноплавства між Босфором і портами Одеської, Миколаївської та Херсонської областей нам потрібні сьогодні для блокування частини ризиків", — говорить активіст.

Нагадаємо, що на початку квітня США відправили в Україну два військові кораблі своїх ВМС. Зазначалося, що вони будуть патрулювати територію Чорного моря до 4 травня.

Додамо, що попри офіційні заяви Росії про відведення військ від українських кордонів, у Чорному морі продовжують залишатися як мінімум два десантні кораблі Північного флоту і один ракетний крейсер ВМС РФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли своїм читачам про можливі варіанти розвитку подій у разі раптового нападу Росії з боку окупованого Кримського півострова.

Командування ВСУ вважає, що для вдалої операції агресору знадобиться набагато більше бійців, ніж вони мають у цьому регіоні. Подробиці ви знайдете в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини