Головна Новини Суспільство події Британія може сплутати всі карти Брюсселю: Джонсон запропонував Зеленському альтернативу ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія може сплутати всі карти Брюсселю: Джонсон запропонував Зеленському альтернативу ЄС

З огляду на позицію окремих країн Євросоюзу цей альянс може стати альтернативою вступу України до ЄС.

27 травня 2022, 11:00 comments3485
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон уже більше місяця агітує президента України Володимира Зеленського погодитись на його пропозицію – створити європейський альянс проти Росії. Новий військово-політичний союз може виникнути через те, що деякі країни Європейського Союзу досі не можуть знайти компромісного рішення щодо членства України в союзі. Також виникають розбіжності щодо посилення підтримки України у війні проти Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Corriere Della Sera".

Британія може сплутати всі карти Брюсселю: Джонсон запропонував Зеленському альтернативу ЄС

Зеленський та Джонсон. Фото: сайт Офісу президента

Видання зазначає, через те, що всередині Євросоюзу немає єдиної думки щодо якнайшвидшого членства України в ЄС, Джонсон вирішив сплутати Брюсселю всі карти, запропонувавши нову систему політичних, економічних та військових союзів.

Очікується, що до складу нового союзу можуть увійти ті країни, які готові підтримувати Україну та незадоволені тією політикою, яку проводять лідери ЄС, зокрема Німеччина щодо підтримки України у її війні проти Росії.

Видання зазначає, що вперше з ідеєю нового альянсу Джонсон виступив 9 квітня, коли був із візитом у Києві та спілкувався з Володимиром Зеленським. За інформацією ЗМІ, швидше за все до нової європейської співдружності увійдуть Великобританія, як лідер організації, і такі держави, як Україна, Польща, Естонія, Латвія та Литва, а також, можливо, Туреччину на пізнішому етапі.

Щодо України, то Київ визначитися зі своєї позиції на пропозицію Джонсона після червневого саміту ЄС 23 червня, коли стане ясно, чи буде позитивним рішення щодо статусу кандидата на вступ до ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — поблизу кордонів Харківської та Донецької області окупанти зазнали поразки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

27 травня 2022, 11:14

В мире есть британское содружества и все страны этого содружества экономически сильные и благополучные,и кроме этого Британия первейший союзник США,так что Британское содружество для Украины будет покруче чем ЕС т.к. ЕС уж очень бюрократическая структура.


Новини