Головна Новини Суспільство події Британія і Німеччина вирішили прийняти безпрецедентне рішення по Україні: чому немає іншого виходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Британія і Німеччина вирішили прийняти безпрецедентне рішення по Україні: чому немає іншого виходу

За інформацією Politico, Велика Британія і Німеччина об'єднуються в обороні через побоювання, що Трамп кине Україну

25 липня 2024, 08:45 comments11853
Поділіться публікацією:

Два найбільших європейських донори військової допомоги Україні – Німеччина і Велика Британія – укладають оборонний пакт, оскільки зростають побоювання, що перемога Дональда Трампа на листопадових виборах у США може означати катастрофу для європейської безпеки. Побоювання з приводу того, що Вашингтон може різко обмежити підтримку України наступного року, тільки посилилися після того, як кандидат від Республіканської партії Трамп вибрав Дж. Ді Венса своїм кандидатом на посаду віце-президента. Як інформує портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico".

Британія і Німеччина вирішили прийняти безпрецедентне рішення по Україні: чому немає іншого виходу

Німеччина та Британія. Фото: із відкритих джерел

Автори матеріалу звертають увагу, що Венс неодноразово наголошував на своїй незгоді з тим, щоб США виписували так звані "порожні чеки", щоб допомогти Києву відбити російське вторгнення.

Зазначається, що Велика Британія є надійним партнером України, і ця підтримка триватиме і за нового лівоцентристського лейбористського уряду під керівництвом прем'єр-міністра Кейра Стармера, який цього місяця здобув переконливу перемогу на виборах.

Новий лейбористський уряд країни з більшим ентузіазмом ставиться до налагодження глибшого співробітництва в галузі оборони з європейськими союзниками, ніж його консервативний попередник, і швидко приступив до підписання угоди про співпрацю з Німеччиною в середу.

У рамках туру Європою, включно з Францією, Польщею та Естонією, що тривав цього тижня понад 48 годин, міністр оборони Великої Британії Джон Гілі уклав договір зі своїм німецьким колегою Борисом Пісторіусом у комплексі міністерств Бендлерблок у Берліні.

Угода зобов'язує обидві сторони активізувати промислову координацію і спільні операції, але попереду ще багато чого належить зробити.

"Ці візити дають чіткий сигнал про те, що європейська безпека буде першим пріоритетом цього уряду у сфері зовнішньої політики та оборони", — заявив Хілі.

За даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру, Велика Британія та Німеччина є двома найбільшими європейськими донорами допомоги Україні, коли йдеться про військову допомогу, та найбільшими прямими витратами на оборону, виділивши 74,9 млрд євро та 66,8 млрд євро відповідно у 2023 році.

Через три тижні свого перебування на посаді міністра Гілі заявив, що новий пакт "покладе початок новим глибоким оборонним відносинам".

"Цілі, викладені у спільній декларації в середу... включають у себе зміцнення оборонної промисловості Великої Британії та Німеччини, посилення євроатлантичної безпеки, підвищення ефективності спільних операцій, протидію зростаючим викликам безпеці, таким як кіберсфера, і підтримку України", — заявили в міністерстві оборони Великої Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Time дізнався про мирний план Трампа: яку умову республіканець виставить Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини