Головна Новини Суспільство події Бойовики ОРДЛО готуються до святкування Дня перемоги: що відомо (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики ОРДЛО готуються до святкування Дня перемоги: що відомо (ВІДЕО)

Окупанти розмістили в Донецьку чотири плаваючих транспортери, повідомляє представник української делегації в ТКГ

7 травня 2021, 17:57
Поділіться публікацією:

Травневі свята, які сповнені можливостей для різних проросійських провокацій,  — вже дуже близько. Не оминають увагою святкування Дня Перемоги і російські окупанти в ОРДЛО. За інформацією представника вітчизняної делегації у ТКГ з питань Донбасу Сергія Гармаша, бойовики так званих "Л-ДНР" підготували до 9 травня святкові паради, пише "Обозреватель".

Бойовики ОРДЛО готуються до святкування Дня перемоги: що відомо (ВІДЕО)

Так репетирували парад Перемоги-2021 в окупованому Донецьку. Фото із відкритих джерел

Гармаш також уточнює про наявність нової техніки — явно наданої російською стороною. Серед інших "оновлень" є навіть плаваючі транспортери, відразу чотири одиниці. За словами журналіста, таким чином бойовики можуть натякати на можливість просунутися вглиб України, якщо знадобиться.

При цьому Сергій Гармаш упевнений, що представники ОРДЛО не ризикнуть самостійно висунутися проти української армії для "розширення меж" своїх самопроголошених республік. Подібні маневри, впевнений член української делегації, можуть бути проведені винятково за підтримки Росії.

Однак у РФ не можуть ризикувати збільшенням військової агресії на Донбасі, пояснює Гармаш. Журналіст пояснює, що зараз Путін і його наближені перебувають у "підвішеному стані" через наближення саміту із Джозефом Байденом. "Нариватися" на нові санкції від Америки, вважає Сергій Гармаш, Росія зараз не намагатиметься.

При цьому представник української делегації в ТКГ підтверджує, що загострення на Донбасі продовжується — обстріли стають частіше, гинуть українські захисники. Гармаш називає атаки бойовиків продовженням "акції", головним завданням якої є здійснення тиску на офіційні Київ і Вашингтон.

Підготовку окупованих Донецька і Луганська до парадів на 9 травня Сергій Гармаш вважає елементом психологічного впливу. Причому як на місцевих жителів, так і на українську сторону — мовляв, дивіться, ми озброєні і готові до наступу.

Відео з репетицій цих самих парадів в ОРДЛО публікував пропагандистський ресурс "РИА Новости".

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в ТКГ пропонують зробити, щоб нарешті зупинити російську військову агресію, спрямовану проти України.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, з яким захворюванням головний дипломат України Дмитро Кулеба порівняв Росію і чому.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини