Головна Новини Суспільство події Бойовики на Донбасі підтягують танки до лінії зіткнення
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики на Донбасі підтягують танки до лінії зіткнення

Російські найманці намагаються приховувати дислокацію важкої техніки від ОБСЄ

17 травня 2021, 13:06
Поділіться публікацією:

Бойовики так званих народних республік продовжують грубо порушувати Мінські домовленості та ескалувати ситуацію на Донбасі. Зокрема найманці унеможливлюють роботу Спільної моніторингової місії ОБСЄ на деяких участках фронту. Про це повідомляє прес-служба штабу ООС.

Бойовики на Донбасі підтягують танки до лінії зіткнення

Танки так званої "ДНР" - фото з відкритих джерел

Такі дії терористичних угрупувань є цілком зрозумілими, адже останні дні працівники СММ почали регулярно фіксувати важку ворожу техніку поблизу ліній розмежування. Так 14 травня представники ОБСЄ зафіксували присутність 17 танків на позиціях бойовиків поблизу селища Мирне, які знаходились далеко за межами означених місць для зберігання озброєння.

Також 13 травня дрони організації помітили в місті Кальміуське, що знаходиться під Донецьком,  2 одиниці БМП, 1 бронетранспортер БТР-80, траншейну машину та 3 МТ-ЛБ.

Одразу після цих та декількох інших випадків від терористів почастішали заборони допуску на місця їхньої дислокації та на контрольовані ними території.

"Зокрема, на блокпосту поблизу Горлівки, озброєний член збройних формувань РФ не пропустив патруль СММ, пославшись на "нестабільну безпекову ситуацію в цьому районі". А в пункті пропуску Вознесенівка, що 65 км від Луганська, найманець РФ взагалі наказав команді Місії залишити цей район", — йдеться в повідомленні штабу ООС. 

Нагадаємо, що "Коментарі" зібрали в одній статті думки експертів щодо "поглинання" Росією ОРДЛО.

Представники Євросоюзу і багато українських експертів впевнені, що РФ найближчими роками прагне приєднати до себе тимчасово окуповані частини Донбасу. Найголовнішою причиною для таких висновків називають прискорену паспортизацію окупованої території Луганської та Донецької областей. Також акцентується увага на тому, що жителям ОРДЛО навіть дозволять віддати свій голос за кандидатів до російської Держдуми.

Як пояснює експерт Дмитро Снєгірьов, у Кремлі планують дати російське громадянство мінімум мільйону жителів окупованих територій. Таким чином кількість нібито "росіян" у цьому регіоні досягне третини від загальної кількості людей, які тут проживають. Це призведе до нового конфлікту, коли настане момент повернення Донбасу під контроль Києва. Більше пояснень від фахівців шукайте в нашій публікації.

Також на порталі ви можете прочитати, чи здатна нинішня ситуація із судовим розглядом навколо Віктора Медведчука якось вплинути на переговори щодо Донбасу. Своєю точкою зору щодо цього поділився Леонід Кравчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини