Головна Новини Суспільство події Бойовики готуються до загострення на Донбасі: куди звозять техніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики готуються до загострення на Донбасі: куди звозять техніку

Російські окупанти мають у своєму розпорядженні техніку прямо в населених пунктах або поряд з ними

7 липня 2021, 18:02
Поділіться публікацією:

На початку липня російські бойовики на Донбасі значно активізували свої протизаконні дії. За інформацією штабу операції Об'єднаних сил (ООС), безпілотники ОБСЄ зафіксували нове розміщення військової техніки так званих "Л-ДНР" у неузгоджених для цього місцях.

Бойовики готуються до загострення на Донбасі: куди звозять техніку

Бойовики перекидають техніку в Луганську область. Фото з відкритих джерел

Згідно з повідомленням представників ООС, окупанти вийшли за межі дозволених місць для зберігання техніки, перемістивши її до інших населених пунктів. У переліку пересувної зброї, поміченої міжнародними спостерігачами, — безліч танків, бойових броньованих машин, гаубиці й БМП.

Тільки біля Мирного Луганської області безпілотник зафіксував близько 30 танків і більше сотні бойових броньованих машин на спеціально обладнаному під них полігоні. Також тут розташовані як самохідні, так і буксированих гаубиць — до 30 одиниць разом.

Також три десятки танків окупанти розмістили неподалік Круглика, ще 11 — біля Шимшинівки.

Крім іншого, від перестановки техніки тепер можуть постраждати жителі Бойківського, Кальміуського і Роздольного.

"Кремлівські найманці розмістили озброєння і військову техніку в зоні безпеки, а саме: на території населеного пункту Роздольне — 23 одиниці БМП, неподалік н/п Кальміуського — 6 одиниць бойових броньованих машин і 1 одиницю 122 мм самохідну гаубицю 2С1 "Гвоздика", — зазначають у пресслужбі ООС.

У Штабі вважають, що такими діями бойовики демонструють свою готовність до нових провокацій поблизу лінії розмежування. Збільшення чисельності військової техніки в небезпечній близькості до позицій українських військових все більше загострює ситуацію на сході України.

Також українські військовослужбовці вважають, що подібна перестановка танків та інших бойових машин свідчить про небажання дотримуватися режиму тиші, який ЗСУ, як і раніше, виконують, відкриваючи тільки вогонь у відповідь — у разі загрози життю або здоров'ю наших захисників.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому представникам вітчизняної делегації довелося відмовитися від участі в черговому засіданні ТКГ з питань Донбасу. Подробиці скандалу — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, наскільки реальним, на думку фахівців, може бути проведення референдуму щодо ставлення України до ОРДЛО.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини