Головна Новини Суспільство події Bloomberg: Китайські компанії забруднюють світ більше, ніж цілі народи
commentss НОВИНИ Всі новини

Bloomberg: Китайські компанії забруднюють світ більше, ніж цілі народи

Металургія КНР найбільше серед інших галузей промисловості забруднює довкілля

13 грудня 2021, 12:30
Поділіться публікацією:

Обмеження виробництва парникових газів Китаєм допоможе вирішити долю планети більше, ніж будь-що інше. Ця першість зумовлена тим, що на сьогоднішній день КНР немає рівних і країна є головним джерелом нових викидів у світі. Але мало хто, крім уряду Китаю, може знати справжні причини цього критично важливого забруднення планети, що викликає потепління, а ці причини – це десятки гігантських державних компаній. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише видання "Bloomberg".

Bloomberg: Китайські компанії забруднюють світ більше, ніж цілі народи

Китайські компанії. Фото: shutterstock.com

Видання зазначає, поки світові лідери та дипломати прямують до Глазго, Шотландія, щоб обговорити, як стримувати зростання температури, розуміння ролі промислових титанів Китаю як ніколи важливе. Ці компанії не будуть брати участь у переговорах, які проводяться за підтримки ООН. Однак на практиці жодна угода не буде ефективною без їхньої тісної співпраці.

Згідно з дослідженням Rhodium Group, у 2019 році китайські компанії перевищили викиди парникових газів у країні порівняно з усіма розвиненими країнами разом узятими. Щоб виконати обіцянку президента КНР Сі Цзіньпіна обнулити викиди до 2060 року, цим самим компаніям доведеться відмовитися від брудної енергії, запровадити нові технології та змінити методи своєї роботи.

Щоб оцінити майбутнє завдання, CREA, фінська група екологічних досліджень, зосередила увагу на деяких найбільших джерел викидів у найбільш забруднюючих секторах Китаю. Компанії були обрані на основі доступності загальнодоступних даних, що показують такі показники, як використання вугілля та виробничі потужності, взяті з фінансових звітів перерахованих підрозділів та корпоративних звітів про сталий розвиток.

Усі оцінки включають викиди від діяльності компанії та використання електроенергії. У секторах, де в ланцюжку постачання утворюються значні парникові гази, CREA також додала ці оцінки. При цьому враховується сталь, що використовується для виготовлення автомобілів, та бензин, необхідний для їх роботи, а також викиди від спалювання нафтопродуктів та сталі або цементу, що використовуються у будівництві.

У деяких випадках ці викиди накладаються один на одного, наприклад коли бензин Petrochina Co. використовується як паливо для автомобілів, побудованих SAIC Motor Corp. Експерти стверджують, що відповідальність обох компаній за один і той же галон бензину підвищує ймовірність того, що ці викиди будуть усунуті, чи це джерело, чи кінцевий користувач. Жодна з компаній не відповіла на запитання щодо своїх викидів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — викиди парникових газів у країнах ЄС зросли вп'ятеро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини