Головна Новини Суспільство події Близько 100 осіб евакуйовано з Афганістану: літак прямує до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько 100 осіб евакуйовано з Афганістану: літак прямує до України

Українська евакуаційна місія з Афганістану увінчалася успіхом

23 вересня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

З Афганістану евакуювали українців та інших громадян. На літаку, що вилетів з території країни, перебуває близько 100 людей. Про це повідомляють в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України в Facebook.

Близько 100 осіб евакуйовано з Афганістану: літак прямує до України

Літак уже вилетів до України, фото Facebook

Відомо, що завдяки успішним перемовинам стала можливою чергова евакуаційна місія громадян з Афганістану. Літак вже вилетів до міжнародного аеропорту Україний прибуде протягом доби. Повідомляється, що 23 вересня вранці цивільний літак з українцями на борту вилетів з аеропорту Кабулу.

Здійснення рейсу стало можливим завдяки міжнародним перемовинам, які тривали кілька днів. До участі в перемовинах долучилися не лише українські дипломати, а й представники Пакистану, Туреччини, Катару та Афганістану.

За даними управління розвідки, Україна увійшла до десятки країн Європи з найвищими результатами з евакуації цивільних громадян з Афганістану.

Як відомо, до України прилетіла молодь, яка поїде вчиться в римський університет. Також борт евакуював деяких громадян, що з Києва полетять до Канади. В аеропорт "Борисполя" прибули громадяни, які мають дозвіл на проживання в Україні.

Як повідомляв портал "Коментарі", США знадобиться понад $ 6 млрд на розселення афганських біженців. Адміністрація президента США Джо Байдена розраховує отримати від Конгресу США понад 30 мільярдів доларів на різні потреби. Зокрема, 14 млрд доларів — для реагування на стихійні лиха, пов'язані з ураганом "Іда", 10 млрд доларів — на боротьбу з наслідками урагану "Іда", 64 млрд доларів на оплату послуг по переселенню десятків тисяч афганських біженців.

Також ми писали, що ООН виділить 20 млн доларів на підтримку гуманітарної операції в Афганістані. Генсек наголосив на необхідності виділення 606 млн доларів, щоб протягом найближчих чотирьох місяців допомогти 11 млн людей в країні. За його словами, ООН і гуманітарна система в цілому допомагають населенню Афганістану не тільки їжею, а й забезпечують надання медичних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини