Головна Новини Суспільство події Блінкен зустрівся з главою МЗС КНР: чим стурбовані США та як це пов'язано з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен зустрівся з главою МЗС КНР: чим стурбовані США та як це пов'язано з Україною

Ентоні Блінкен висловив занепокоєння главі МЗС Китаю через підтримку Росії

17 лютого 2024, 09:52
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен зустрівся з міністром закордонних справ КНР Ван І на Мюнхенській безпековій конференції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Держдепартамент США.

Блінкен зустрівся з главою МЗС КНР: чим стурбовані США та як це пов'язано з Україною

Ентоні Блінкен та Ван І. Фото: з відкритих джерел

Ентоні Блінкен заявив, що вкрай важливо й надалі докладати зусиль для розвитку прогресу, досягнутого двома президентами на саміті у Вудсайді. Це стосується, зокрема, співпраці у галузі боротьби з наркотиками та міжвоєнних комунікацій.

"Держсекретар підтвердив, що Сполучені Штати відстоюватимуть наші інтереси та цінності, а також інтереси наших союзників та партнерів", — повідомили у держдепартаменті.

Ентоні Блінкен наголосив на важливості підтримки миру та стабільності по той бік Тайванської протоки і в Південно-Китайському морі. Сторони провели предметні дискусії щодо низки регіональних та глобальних проблем.

Держсекретар США висловив стурбованість щодо підтримки КНР війни Росії проти України, включаючи допомогу російській оборонно-промисловій базі.

Держсекретар також обговорив свою нещодавню поїздку на Близький Схід та дипломатичні зусилля США у регіоні.

Обидві сторони визнали важливість підтримки відкритих ліній зв'язку між Сполученими Штатами та КНР з цілого ряду стратегічних питань, включаючи консультації та зустрічі на високому рівні у ключових областях у найближчі місяці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китайська Народна Республіка (КНР), яку Швейцарія запросила стати учасником Глобального "саміту світу", з орієнтацією на українську "формулу світу", схоже, воліє й надалі грати у свою гру. Так, представник Китаю в ООН Чжан Цзюнь виступив проти постачання зброї Україні для протистояння РФ, звинуватив НАТО у продовженні війни та закликав Київ та Москву переосмислити та виконати Мінські домовленості. Про що говорить позиція Китаю, чи може вона змінитись? Чи готовий Пекін стати частиною переговорного процесу? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини