Головна Новини Суспільство події Бізнесмен Олег Крот інвестує у розвиток професійної армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнесмен Олег Крот інвестує у розвиток професійної армії в Україні

Український бізнесмен Олег Крот вкладає гроші у розвиток армії, щоб Україна могла краще протистояти сучасним та майбутнім загрозам.

25 червня 2024, 14:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В умовах повномасштабної війни волонтери та благодійники допомагають забезпечувати Сили оборони амуніцією та зброєю для наближення перемоги і збереження життів українських військових. 

Бізнесмен Олег Крот інвестує у розвиток професійної армії в Україні

Олег Крот інвестує у розвиток української армії

Меценат та бізнесмен Олег Крот з перших днів вторгнення підтримає армію та регулярно передає на передову новітню техніку та транспорт. 

Але благодійник усвідомлює, що навіть після закінчення війни, в Україні має бути сучасна та професійна армії і треба інвестувати у навчання майбутніх командирів та генералів.

Нещодавно Олег Крот долучився до навчання офіцерів і підсилив їхні можливості технікою. Спільно з БФ "Батальйон Волонтер" меценат передав навчальному закладу проєктори, VR-окуляри, планшети для навчання курсантів, а також спрямував кошти на завершення муралу "Наша земля" на території університету.

Але благодійник не планує на цьому зупинятись. Благодійний фонд Олега Крота планує виділити на ремонт профільного навчального закладу понад 10 мільйонів гривень. З цієї суми бізнесмен уже спрямував на початок робіт і закупівлю обладнання 1 мільйон гривень. Як пояснює меценат, це не просто внесок у розвиток навчального закладу, а інвестиція у професійні Збройні сили в Україні та підсилення національної обороноздатності. 

"Коли почалась війна, я побачив, наскільки самовіддано нас захищали і захищають військові. Особливо дивлячись на те, у якому стані перебувають профільні університети. Нам потрібно зробити все, щоб умови для навчання військових були гідними, і припинити думати, що воно само якось зростеться", — розповідає благодійник Олег Крот. 

Навіть після закінчення фази активних бойових дій, загроза з боку Росії не перестане існувати. А професійна армія буде завжди напоготові відбити ймовірні атаки та захистити територіальну цілісність України.

До того ж професійна армія краще відповідає стандартам НАТО, що є важливим для інтеграції України до євроатлантичних структур та покращення співпраці з країнами-членами НАТО. 

Окрім того, досвід сучасної війни показав, що це не лише протистояння сили і чисельності армії, а й боротьба сучасних технологій і Україні потрібні спеціалісти, які мають необхідні знання та навички для ефективного використання та обслуговування складної техніки. Зараз таке навчання проходить за кордоном за підтримки іноземних партнерів, але Україна має розвивати такі можливості всередині країни. 

Завдяки допомозі і підходу таких меценатів як Олег Крот, бути військовим стане не просто героїчним вибором, а й запорукою стабільної зарплати, соціальних гарантій, медичного обслуговування та пенсійного забезпечення. Що своєю чергою зробить військову службу привабливою та сприятиме соціальній стабільності. До того ж професійна армія зменшить необхідність частих мобілізацій та знизить соціальну напругу у суспільстві через необхідність призову.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини