Головна Новини Суспільство події Бізнес на онкохворих: СБУ заблокувала канал ввезення та збуту в Україні підроблених ліків
commentss НОВИНИ Всі новини

Бізнес на онкохворих: СБУ заблокувала канал ввезення та збуту в Україні підроблених ліків

Організаторами бізнесу стали вихідці з Луганська

23 грудня 2021, 17:59
Поділіться публікацією:

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили незаконний бізнес з розповсюдження підроблених ліків для онкопацієнтів. Про це повідомляють у прес-службі СБУ.

Бізнес на онкохворих: СБУ заблокувала канал ввезення та збуту в Україні підроблених ліків

Вилучені гроші. Фото СБУ

За інформацією правоохоронців, бізнес організували вихідці з Луганська. У них була налагоджена система, яка успішно проіснувала більше року. Зловмисники мали чітку спеціалізацію — вони постачали фейкові ліки, які використовуються під час лікування онкохворих пацієнтів. Також пропонували у своєму асортименті ті препарати, які не зареєстровані в Україні, або ж заборонені, але мали попит у хворих.

До України ліки доставляли міжнародними рейсовими автобусами та за допомогою авіасполучення. Товар зберігали на складі у Києві та Львові, куди правоохоронці і навідались з обшуками. А збували препарати вже через онлайн-аптеки.


"Вилучено велику кількість медичних препаратів, у тому числі фальсифікованих та не зареєстрованих лікарських засобів виробництва РФ та Республіки Білорусь загальною вартістю 1 млн грн, готівку, комп’ютерну техніку, мобільні телефони та сім-карти із доказами протиправної діяльності, банківські картки, через які здійснювалися розрахунки," — звітують у СБУ.

Наразі одному зі зловмисників оголошено про підозру за ст. 321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили злочинну схему, коли онкохворі пацієнти у Житомирському обласному онкологічному диспансері, змушені були купувати у аптеці ліки, які за законом їм безоплатно надавала держава.

Читайте також: Путінський бенефіс: до чого тепер готуватися Україні – експерти озвучили прогноз



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини