Головна Новини Суспільство події Білорусам заборонять виїжджати за кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусам заборонять виїжджати за кордон

Заборона на виїзд з країни торкнеться не тільки білорусів, а й іноземців, які проживають в країні

10 грудня 2020, 10:23
Поділіться публікацією:

Білорусь закриє кордони на виїзд. Таке рішення ухвалила влада країни у зв'язку з епідемією коронавірусу. Заборона на виїзд з країни почне діяти через 10 днів.

Білорусам заборонять виїжджати за кордон

Прикордонний пункт у Білорусі

Урядова постанова наказує закрити наземні пункти пропуску через кордон, включаючи автодорожні, залізничні та річкові. Заборона буде діяти не тільки на громадян Білорусі, але і на іноземців, які мають дозвіл на постійне або тимчасове проживання на території країни.

Дозвіл на виїзд надаватиметься у виняткових випадках — в надзвичайних ситуаціях або ситуаціях, пов'язаних з національною безпекою. Уповноважений на видачу таких дозволів голова державного прикордонного комітету.

Нагадаємо, що президент Лукашенко раніше заявив, що ситуація з коронавірусом "непроста", проте уряд контролює поширення хвороби. У Білорусі не вводився карантин з економічних міркувань. Тоді Лукашенко заявляв, що карантинні обмеження різко негативно відіб'ються на економіці і добробуті громадян.

Як повідомляв портал "Коментарі", західні країни планують створити якийсь санітарний пояс між Євросоюзом і Росією. Таку думку висловив президент Білорусі Олександр Лукашенко на засіданні Організації Договору про Колективну Безпеку (ОДКБ).

Для реалізації подібних планів використовується військові сили Північноатлантичного блоку, що викликає стурбованість у глави держави. Лукашенко пояснив, що в першу чергу мова йде про розміщення додаткового американського контингенту в Польщі і її плани щодо створення нових об'єктів військової інфраструктури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини