Головна Новини Суспільство події Безпека в інтернеті: які платформи найкраще захищають інформацію про користувачів
commentss НОВИНИ Всі новини

Безпека в інтернеті: які платформи найкраще захищають інформацію про користувачів

Telegram залишається в топі безпечних месенджерів, а Facebook — лідер порушень приватності, — дослідження Incogni

сьогодні, 19:30
Поділіться публікацією:

У світі, де наша інформація є скрізь в інтернеті, важливо знати, хто і як з нею поводиться. Компанія Incogni проаналізувала 15 популярних месенджерів і соцмереж, щоб дізнатися, як вони оберігають приватність користувачів. Компанія аналізувала те, як сервіси збирають, зберігають і показують дані, а також як швидко можуть їх видалити.

Безпека в інтернеті: які платформи найкраще захищають інформацію про користувачів

Telegram чи Facebook: хто піклується про вашу приватність

Згідно з результатами, Telegram займає шосте місце у списку найбільш конфіденційних додатків, подякувати чому можна його політиці швидкого видалення даних і відмінним інструментам управління приватністю. Навпаки, Facebook визнаний найбільш небезпечним для приватності, що підтверджується його лідерством за кількістю юридичних штрафів за порушення конфіденційності своїх користувачів.

Безпека в інтернеті: які платформи найкраще захищають інформацію про користувачів  - фото 2

Reddit, Snapchat і Pinterest вражають мінімальним збором особистих даних, тоді як LinkedIn і X (раніше відомий як Twitter) відкривають найбільше інформації. Instagram, на додаток до Facebook і Messenger, виділяється своєю політикою довготривалого зберігання даних користувачів після видалення акаунтів.

Незважаючи на свою популярність, LinkedIn продемонстрував неоднозначні результати, ставши лідером за кількістю витоків даних. Водночас, Telegram, Reddit, Quora і Discord показали найменшу кількість витоків, отримавши найвищий бал за цим показником.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Хоча цього року  Telegram відзначить 11-річчя, лише після російської агресії в Україну дітище росіянина Павла Дурова, можна сказати, "завоювало" увагу українців. До кінця 2023 року понад 70% жителів України саме цей сервіс називали основним джерелом отримання інформації про те, що відбувається в країні та світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини