Байден знову надішле сигнал Путіну: про що йдеться

США хочуть надіслати сигнал Росії про свою відданість захисту Фінляндії

Президент США Джо Байден на початку липня здійснить візит до Фінляндії на саміт північноєвропейських країн та Сполучених Штатів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це з посиланням на джерела пише видання "Iltalehti".

Очікується, що у саміті у Гельсінкі візьмуть участь лідери США, Фінляндії, Швеції, Данії, Норвегії, Ісландії.

Візит голови Білого дому до Фінляндії наближається до початку Вільнюського саміту НАТО. Глави держав НАТО зустрінуться у Литві 11 та 12 липня. Можливою датою візиту можуть бути вихідні перед самітом, тобто 8-9 липня.

Джерела розповіли виданню, що таким візитом Вашингтон має намір послати сигнал Москві про свою прихильність до захисту Фінляндії, яка у квітні приєдналася до НАТО, і всіх північноєвропейських країн.

Це буде перший візит лідера США до Фінляндії, який не буде безпосередньо пов'язаний із відносинами Сполучених Штатів із Росією, підкреслило видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" - російська нафта продовжує надходити до країн ЄС у вигляді пального з інших країн, незважаючи на відповідне ембарго. Як пише Spiegel, особливо тут старається Індія. Чому таке відбувається? Яких заходів слід вжити, щоб прикрити наявні лазівки, а також завдати нового удару по російській економіці, яка живе в основному за рахунок торгівлі нафти, нафтопродуктами та газом? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде ефект від нових санкцій проти РФ – чому агресорові вдається їх оминати. Експерти детально проаналізували ситуацію.