Головна Новини Суспільство події Байден вибачився перед Зеленським: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден вибачився перед Зеленським: про що йдеться

Глава Білого дому вибачився за тижні незнання, чи буде ухвалено рішення щодо допомоги Києва з погляду фінансування, тому що у США були проблеми з ухваленням законопроекту

7 червня 2024, 15:52 comments19753
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вибачився перед президентом України Володимиром Зеленським за багатомісячну затримку у постачанні військової допомоги для України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це ынформує "CNN".

Байден вибачився перед Зеленським: про що йдеться

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: Getty Images

Відповідну заяву Джо Байден зробив під час переговорів із Володимиром Зеленським у Парижі 7 червня. Обидва президенти прибули до Франції, щоб взяти участь у заходах, присвячених 80-річчю висадки союзних військ у Нормандії. Ця подія також одержала назву День Д.

Байден сказав Зеленському, що вибачається перед українським народом за той період, коли військова допомога не надходила.

"Я перепрошую за тижні незнання, чи буде прийнято з погляду фінансування, тому що у нас були проблеми з ухваленням законопроекту, який ми повинні були прийняти, в якому були гроші від деяких наших дуже консервативних членів, які затримували його, але ми зробили це", — зазначив голова Білого дому.

Президент США наголосив, що американський народ підтримує Україну у довгостроковій перспективі.

"Ви знаєте, ви не схилилися, ви взагалі не поступилися, ви продовжуєте боротися у спосіб, який просто дивовижний, просто чудовий — і ми не збираємося вас залишати", — висловився президент США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США вже стартує робота з ухвалення бюджету на 2025 рік. Днями було опубліковано перший проект бюджету Пентагону у розмірі 833 млрд. доларів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Defense News". Але головний момент полягає в тому, що у проекті прописано скасування допомоги Україні, а також пряму заборону на постачання озброєння Ізраїлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини