Головна Новини Суспільство події Байден та Шольц провели зустріч: що заявили про Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден та Шольц провели зустріч: що заявили про Україну

Байден та Шольц обговорили подальшу підтримку України

10 лютого 2024, 07:05 comments1036
Поділіться публікацією:

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час свого візиту до Вашингтона обговорив подальшу підтримку України з президентом США Джо Байденом. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Білого дому та Twitter канцлера Німеччини.

Байден та Шольц провели зустріч: що заявили про Україну

Джо Байден та Олаф Шольц. Фото: з відкритих джерел

"Байден і канцлер Німеччини підтвердили свою рішучу підтримку України у її боротьбі проти агресивної війни Росії. Президент високо оцінив зразковий внесок Німеччини в оборону України, а канцлер Шольц наголосив на важливості постійної підтримки США", — йдеться у прес-службі Білого дому.

Олаф Шольц також висловив упевненість у тому, що Конгрес США надасть фінансову допомогу Україні.

Також зазначається, що політики обговорили зусилля щодо запобігання регіональній ескалації на Близькому Сході та підтвердили свою відданість праву Ізраїлю на самооборону відповідно до міжнародного права. Вони також наголосили на необхідності захисту цивільного населення в Секторі Газа та збільшення постачання життєво важливої гуманітарної допомоги.

Зазначимо, Сполучені Штати є важливим партнером України і з перших днів повномасштабного вторгнення РФ надають різнопланову військову та матеріальну допомогу воюючій країні. Але останнім часом у США продовжуються ігри навколо виділення зовнішньої допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Чергову спробу Сенату проголосувати найважливіший для нас законопроект буде зроблено сьогодні. Президент Джо Байден відверто заявляє, що його попередник Дональд Трамп є головним ініціатором блокування такої підтримки. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск не приховує розчарування діями республіканців, називаючи їх ганьбою. Експерти проаналізували ситуацію спеціально для порталу "Коментарі".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини