Головна Новини Суспільство події Байден ініціює переговори з союзниками по НАТО, щоб обговорити ситуацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден ініціює переговори з союзниками по НАТО, щоб обговорити ситуацію в Україні

При цьому про участь у переговорах когось із офіційних осіб України не повідомляється

18 лютого 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Сьогодні за ініціативи Вашингтона відбудеться телефонна розмова лідерів країн-членів НАТО. Президент США Джо Байден ініціює таку розмову з союзниками через загрозливу ситуацію навколо України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на офіс прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Байден ініціює переговори з союзниками по НАТО, щоб обговорити ситуацію в Україні

Джо Байден. Фото - ЕРА

Канада вже офіційно підтвердила такі переговори у телефонному режимі. Вся розмова буде присвячена виключно Україні.

Видання The Guardian, посилаючись на співрозмовника в Білому Домі, також повідомило, що такі переговори щодо ситуації навколо України заплановані. Нібито президент США ініціює розмову із союзниками, бо Росія не припиняє спроб піти на ескалації на сході України, незважаючи на дипломатію, яка не припиняє працювати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава МЗС Росії Сергій Лавров розповів, чи є підстави говорити, що після 20 лютого, коли закінчаться військові навчання РФ та Білорусі "Союзна рішучість" Москва, як і анонсувала раніше, відведе свої війська від українського кордону.

Також видання "Коментарі" повідомляло про зухвалу відповідь Кремля на заяву президента України Володимира Зеленського про те, що він у будь-який спосіб хоче домогтися прямої зустрічі з Путіним. Глава української держави зазначив, що формат зустрічі йому не важливий, для нього важливим є сам діалог, який він хоче провести з Путіним. У Кремлі заявили, що Україна справді постійно ініціює зустріч та переговори, не позначаючи порядок денний. До того ж, Київ хоче говорити з Москвою про Донбас, а в Кремлі вважають, що ця розмова не має сенсу, адже говорити треба безпосередньо з Донецьком Луганськом, а не з представниками Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини